Landenweb.nl

GEORGIE
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Georgisch
  Hoofdstad  Tbilisi
  Oppervlakte  69.700 km²
  Inwoners  3,976,387
  (2021)
  Munteenheid  lari
  (GEL)
  Tijdsverschil  +3
  Web  .ge
  Code.  GEO
  Tel.  +995

To read about GEORGIA in English - click here

Georgie Rondreis Tui Reizen

Steden GEORGIE

Tbilisi

Vakantie en Bezienswaardigheden

Voor 1991 was de Zwarte Zeekust een populaire vakantiebestemming voor mensen vanuit de hele Sovjet-Unie. Op het hoogtepunt kwamen er ca. 3,5 miljoen toeristen naar dit gebied. Vooral 's zomers werden plaatsen als Soechoemi, Batoemi, Pitsoenda en Gagra overspoeld met mensen die aangetrokken werden door het warme zeewater, de mooie stranden en het zonnige klimaat. De hoger gelegen gebieden waren populair door de mogelijkheden om te skiën, te klimmen en te wandelen. Toeristisch zijn ook de kuuroorden als Tsjaltoebo, Borzjomi, Abastoemani, Pasanaoeri en Bakoerian in trek, evenals verschillende wintersportplaatsen en centra van oude cultuur, zoals de vroegere hoofdstad Mtskjeta bij Tbilisi.

De politieke onrust en de conflicten met voornamelijk Abchazië hebben de toeristenindustrie op de rand van de afgrond gebracht. Pas als deze problemen zijn opgelost kan het toerisme een van de belangrijkste pijlers van de Georgische economie worden.

Tbilisi is afgeleid van het oude Georgische woord T’pilisi dat verwijst naar de zwavelhoudende warmwaterbronnen in de stad. De natuurlijke warme zwavelbronnen, waar Tbilisi haar naam aan te danken heeft, zijn erg bijzonder. Rondom de bronnen zijn verschillende badhuizen te vinden die nog steeds in gebruik zijn. De bronnen hebben een constante temperatuur van tussen de 38 en de 40 graden. Het water zou een heilzame werking hebben door de temperatuur, de zwavel en de mineralen. Het zou allerlei kwalen verzachten of zelfs genezen waaronder psoriasis, reuma en eczeem.

Er zijn veel bijzondere historische gebouwen te vinden in Tbilisi waaronder de Sionikathedraal in de historische wijk Kala. Naar verluid stamt de kerk uit de 7e eeuw, maar men neemt aan dat er in de eeuwen daarvoor ook al kerken op de plaats te vinden waren. De eerste kerk zou gebouwd zijn onder Koning Vachtang I Gorgasali in de 5e eeuw. Na de 7e eeuw is de kathedraal meerdere keren vernield en weer herbouwd. De bouwstijl van de Sionikikathedraal is redelijk ingetogen. In het reliëf zijn onder andere een leeuw en de Aartsengel afgebeeld. De noordelijke toren is gebouwd door Alexander I. De tweede toren aan de noordwestelijke kant heeft classicistische kenmerken en is gebouwd in 1812. Dit alles maakt de Sionikikathedraal tot een bijzondere samensmelting van verschillende tijden en bouwstijlen. Lees meer op de Tbilisi pagina van Landenweb.

advertentie

GEORGIE LINKS

Advertenties
• Georgie Rondreis Tui Reizen
• Bouw je eigen Georgie Rondreis
• Hotels Trivago
• Auto huren in Georgie
• Djoser Rondreis Georgie
• Mambo jongerenreizen naar Georgie
• Rondreizen Georgie
• Transport Georgië - TTS Quality Logistics B.V
• Hotels Georgie
• Boeken, ook tweedehands, over GEORGIE bij Bol.com

Nuttige links

Georgië Startnederland (N+E)
Reisinformatie Georgië (N)
Startpagina Georgie (N)

Bronnen

Bronnen

Burford, T. / Georgia

Bradt Publications

Georgia, Armenia & Azerbaijan

Lonely Planet

Rosen, R. / Georgia

Odyssey Publications

Spilling, M. / Georgia

Marshall Cavendish

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt april 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems