Landenweb.nl

FIJI
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Engels, Fijisch, Hindi
  Hoofdstad  Suva
  Oppervlakte  18.274 km²
  Inwoners  907,285
  (2021)
  Munteenheid  Fiji-dollar
  (FJD)
  Tijdsverschil  +11
  Web  .fj
  Code.  FJI
  Tel.  +679

To read about FIJI in English - click here

Vakantie Fiji

Vakantie en Bezienswaardigheden

De meeste toeristen komen uit Australië en Nieuw-Zeeland. Door hun bestedingsbeleid is het toerisme de grootste groeisector geworden. Na het dure en drukke Hawaii is Fiji nu al de tweede bestemming in Oceanië naar aantal bezoekers. Een aantal attracties is hieronder beschreven.

Veel delen van de kust van Viti Levu zijn bedekt met mangrovebossen. Deze gebieden zijn zeer rijk aan wild en zijn favoriete plekken voor de lokale visserij. Een boottocht door de kronkelende gangen van de mangrovebossen in de delta van de Rewa vanaf Nausori staat garant voor een avontuurlijke reis.

De duinen bij de kust van de rivier de Sigatoka zijn gedurende miljoenen jaren gevormd en zijn een van de natuurlijke hoogtepunten van Fiji. De ruige duinen zijn heel anders dan die van de Sahara. Het zand is grijsbruin van kleur en bedekt met struiken. De duinen zijn ook een van de oudtse begraafplaatsen in de Stille Oceaan.

Ideale watercondities, grote golven en het hele jaar door een briesje maakt windsurfen in Fiji geweldig. De meeste resorts bieden de sport aan, indien gewenst met instructie. Maar ben je gevorderd en op zoek naar iets speciaals, ga dan windsurfen bij de Mamanuca eilanden. Door het kristalheldere water die de eilanden omringen, is er geen tekort aan andere watersporten. Duiken, zwemmen, snorkelen, surfen, zeilen, vissen, kajakken en nog veel meer kun je op bijna alle eilanden.

advertentie

FIJI LINKS

Advertenties
• Hotels Trivago
• Vliegen naar Fiji
• Hotels Fiji
• Boeken, ook tweedehands, over FIJI bij Bol.com

Nuttige links

Fiji Startnederland (N)
Reisinformatie Fiji (N)
Reizendoejezo - Fiji (N)

Bronnen

Wikipedia

Elmar landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt maart 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems