Landenweb.nl

FEDERATIE MICRONESIE
Klimaat en Weer

To read about FEDERATED STATES OF MICRONESIA in English - click here

Hotels Trivago

Klimaat en Weer

Kosrae
De dagtemperatuur op Kosrae ligt het hele jaar door gemiddeld op 27°C. Gemiddeld valt er tussen de 4700 en 6350 mm per jaar, met name in de zomermaanden juni tot en met augustus. De meeste regen valt in het westen, de minste regen in het oosten. Er waait bijna altijd een passaatwind vanuit het noordoosten. Kosrae ligt net buiten het typhoongebied en zelfs stormen zijn vrij zeldzaam.

Pohnpei
De dagtemperatuur op Pohnpei ligt het hele jaar door op gemiddeld 27°C en de noordoostelijke passaatwinden waaien ook het hele jaar door. Van juli tot november gaat de wind liggen, stijgt de luchtvochtigheid sterk en wordt het vooral 's nachts onaangenaam.

Kolonia heeft een jaarlijkse regenval van 4877 mm en in het binnenland valt vaak meer dan 10.000 mm per jaar! Hierdoor is Pohnpei een van de natste plaatsen op aarde. De natste maanden zijn april en mei, de droogste tijd is januari tot en met maart. Een typische dag op Pohnpei is bewolkt met regenbuien en af en toe zon. Het kan behoorlijk spoken op Pohnpei, maar het ligt buiten de routes van de verwoestende typhoons.

Chuuk
De gemiddelde dagtemperatuur ligt op zo'n 27°C. De gemiddelde regenval per jaar ligt op ca. 3500 mm. De luchtvochtigheid is altijd erg hoog en voelt tussen juli en november onaangenaam aan als de noordoost-passaatwind waait. De droge tijd tussen januari en maart is de meest aangename tijd op Chuuk. Hoewel Chuuk buiten de route van de typhoons ligt, is Chuuk de laatste jaren regelmatig getroffen door flinke stormen.

Yap
Yap heeft een gemiddelde jaarlijkse dagtemperatuur van gemiddeld 27°C. In de nacht liggen de temperaturen rond de 17°C. De gemiddelde regenval per jaar bedraagt 3073 mm. De noordoostpassaat waait voornamelijk tussen november en mei. Het regent dan minder en de luchtvochtigheid ligt een stuk lager. Van juni tot en met oktober waait het minder en stijgt de luchtvochtigheid, regent het vaker en is het 's avonds broeierig warm. Typhoons zijn vrij zeldzaam, maar komen wel voor.

advertentie

FEDERATIE MICRONESIE LINKS

Advertenties
• Hotels Micronesië
• Hotels Trivago
• Boeken, ook tweedehands, over FEDERATIE MICRONESIE bij Bol.com

Nuttige links

Reisinformatie Micronesia (N)
Reizendoejezo - Micronesië (N)

Bronnen

Galbraith, K. / Micronesia Lonely Planet

Levy, N.M. / Micronesia handbook Moon

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt mei 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems