Landenweb.nl

EGYPTE
Vakantieland Egypte

Egypte is met haar rijke cultuur en heerlijke badplaatsen het ideale vakantieland. Aan de Rode Zee liggen bekende plaatsen als Hurghada, Sharm el Sheikh en Marsa Alam. Hier geniet u van een rustgevende vakantie die volledig in het teken staat van zon, zee, strand en verzorging. Een andere optie in het veelzijdige land is een cultureel, historische toer. Deze brengt u naar plaatsen als Luxor, Alexandrië en Aswan. Een stedentrip naar Caïro completeert de veelzijdigheid van het vakantieland Egypte.

Hurghada
Hurghada ligt in het oosten van Egypte aan de heerlijke kust van de Rode Zee. Het voormalig vissersdorp bestaat sinds het begin van de twintigste eeuw en is sinds de jaren tachtig een geliefde toeristische bestemming. Inmiddels wonen er een kwart miljoen mensen vast in de stad. In het hoogseizoen loopt het aantal mensen in de stad flink op.

Hurghada strekt zich uit over 36 kilometer kust. De stad loopt niet ver het binnenland en is dus eigenlijk een strook aan de kust. Hoofdzakelijk is er een verdeling tussen drie gebieden: het oude gedeelte, het centrum en modern toeristisch Hurghada. Een combinatie van zon, zee, strand en vermaak maken deze stad tot een geweldige vakantiebestemming!

Leuk om te weten over Egypte:

- Egypte is 997,739 km2 groot. Ter vergelijking: Nederland is 41,528 km2 groot.
- Er wonen 81,7 miljoen mensen
- Er wordt met de Egyptische pond betaald (1 euro is circa 7,5 pond)
- Hier werd ’s werelds eerste beschaving gevormd
- Je hebt een visum nodig om binnen te komen (deze wordt op de luchthaven verkocht en kost 20,- euro)
- Drinken is vanaf 21 toegestaan
- Huisdieren mogen – mits bewijs van gezondheid – mee
- Een last minute naar Egypte scheelt in veel gevallen tientallen euro’s.