Landenweb.nl

EGYPTE
Rondreis Egypte

Oudheid in Egypte

Egypte Oudheid

Egypte spreekt tot de verbeelding en heeft een cultuur die nog steeds veel geheimen niet prijs heeft gegeven. Tijdens een rondreis Egypte werp je een blik in de wereld van de oude Egyptenaren, met hun farao’s, piramides en sfinxen, maar je zult ook het moderne Egypte leren kennen. Vanuit de hoofdstad Cairo zijn alle bezienswaardigheden goed te bereiken, de piramides van Gizeh liggen op slechts een steenworp afstand.

De Egyptenaren zijn een gastvrij en vriendelijk volk en zullen je al snel met een lach, een handdruk en thee verwelkomen. De meeste mensen leven in de Nijl Vallei en met name de hoofdstad is zeer dichtbevolkt. De rest van het landschap van Egypte is woestijnachtig en grote delen van het land behoren tot de Sahara woestijn.

Zonvakantie

Zonvakantie Egypte

Het klimaat van Egypte is droog, met uitzondering van het kustgebied van de Middellandse Zee. Overdag zijn de temperaturen vaak hoog en ’s nachts dalen ze flink, houd hier dus rekening mee bij het inpakken van je koffer. In Cairo rijdt een metro en er zijn natuurlijk taxi’s, in Luxor is het ook mogelijk om je met paard en wagen door de stad te laten verplaatsen.

Bij de piramides in Cairo is het een aanrader om een rit op een kameel te maken. Als het rijden op een kameel bevalt is het misschien een leuk idee om een tocht door de Sahara te maken en zo de bewoners van de woestijn te ontmoeten. Een Saharatocht kan overigens ook gewoon per auto worden gemaakt.

Rondreizen in Egypte

Uizicht over oud stadscentrum

Oude centrum van Cairo 

Een reis door Egypte zal vroeg of laat langs de hoofdstad leiden. In het chaotische maar gezellige Cairo kun je op de vele bazaars en marktjes leuk winkelen. Juwelen, muziekinstrumenten en parfum, alles is hier verkrijgbaar en als je goed onderhandelt vaak voor een erg leuke prijs. Cairo heeft ook veel restaurants, die steeds vaker internationaal georiënteerd zijn. Alcohol wordt in principe niet geschonken, maar is in de meeste hotels en restaurants wel verkrijgbaar. Sapliefhebbers zitten in Egypte goed, want er zijn vele sapbars waar je zeker ‘asir’ moet proeven. Een aantal bezienswaardigheden mag je tijdens je bezoek aan Cairo niet missen Allereerst het Egyptisch Museum, want hier vind je de meest complete collectie van Faraonische kunst ter wereld en alle schatten van Toetanchamon. Ook de Citadel is een must, dit is een middeleeuws fort en vanaf de vestingmuren heb je een fantastisch uitzicht over de stad. Bij helder weer kun je tot ver buiten de stad de woestijn in kijken.

Piramide

Piramides en de Sphynx

Tijdens de rondreizen Egypte breng je natuurlijk ook een bezoek aan de piramides van het Gizeh Plateau. Hier bevinden zich zowel de grote sfinx als de drie grootste en meest bekende piramides, die van Cheops, Chefren en Mykerinos, die samen een van de zeven wereldwonderen vormen. Het is zeker ook de moeite waard om een bezoek te brengen aan de Rode Zee, hier kun je namelijk schitterend duiken. De ongeveer vijfhonderd jaar oude koraalriffen zorgen ervoor dat Egypte tot een van de mooiste duikplekken ter wereld kan worden gerekend.

Duiken in Egypte

Duiken in Egypte

Zelf een fascinerende reis door Egypte maken? Er is keuze uit een prive rondreis of een (goedkopere) groepsrondreis Egypte.
Voor meer Egypte informatie, tips, ervaringen en reisverhalen, neem eens een kijkje op de reisgids Egypte van ReisMee.nl.