Landenweb.nl

CALIFORNIE
Sportclubs in Los Angeles

Wie denkt aan Los Angeles zal niet als eerste denken aan sport. Toch is Los Angeles ook op sportief vlak zeker de moeite waard. Van voetbal tot basketbal, er zijn talloze grote clubs in deze wereldstad die je gezien moet hebben. Wij zetten de grootste clubs uit LA op een rij.

LA Galaxy
Een steeds grotere wordende sport in Amerika is voetbal. De grootste clubs in het land leggen veel geld neer voor wereldsterren, waardoor een bezoek aan een wedstrijd vaak garant staat voor spektakel.
LA Galaxy verwelkomde in 2007 de wereldberoemde voetballer David Beckham. Sinds zijn komst zijn meerdere voetballers van naam naar de club getrokken. De grootste speler die momenteel uitkomt voor de club uit Los Angeles is de Engelsman Steven Gerrard.

Ook contracteerde de voetbalclub onlangs Nigel de Jong. De voormalig international voor Oranje kwam dit jaar over van de Italiaanse club AC Milan en maakte in zijn eerste minuten voor LA Galaxy al veel indruk. Wat deze club nog meer zo interessant maakt om te bezoeken leest u door hier te klikken

Mocht je naar Los Angeles gaan, of hier in Nederland op de hoogte willen blijven van het Amerikaanse voetbal. Dan zijn deze apps de moeite waard om te downloaden. Via veel van deze kanalen blijf je namelijk goed op de hoogte van het Amerikaanse voetbal.

LA Clippers & LA Lakers
Basketbal is een gigantische sport in Amerika. De Amerikanen zijn dol op deze sport en in Los Angeles zit je op de juiste plaats als je van basketbal houdt. Twee topploegen uit de NBA spelen namelijk in deze stad.
Vooral de Lakers kennen een grote historie en deze club geldt als één van de grootste in heel Amerika. Van alle clubs in Amerika stonden de Lakers het vaakst in de finale van de NBA (31 keer). Kobe Bryant, volgens vele kenners de grootste naam in de huidige basketbalwereld, komt uit voor de Lakers.

De twee grote club in Los Angeles, de LA Clippers, zijn sterk in opkomst. De club is 30 jaar jonger dan de Lakers maar presteren momenteel beter dan 'de grote concurrent'. Hoe dan ook, elke wedstrijd van de Clippers en Lakers staat garant voor spektakel. Basketbal leeft in Amerika en een wedstrijd van één van de twee clubs gaat niet onopgemerkt voorbij. Mocht je van basketbal houden en een fantastische sfeer willen proeven, dan is een bezoek aan de Lakers of Clippers een must.

Los Angeles Kings
Een andere grote sport in Amerika is ijshockey. Ook in deze sport heeft Los Angeles een team op het hoogste niveau (NHL). Houd je van een echte ruige mannensport? Dan is ijshockey zeker de moeite waard. De Los Angeles Kings is een ploeg die jaarlijks meedoet om een plek in de play-offs van de NBA.
Bij een bezoek aan deze ijshockeyclub krijg je, buiten een erg leuke sfeer, dus ook een wedstrijd te zien van één van de beste ijshockeyteams in Amerika.

Los Angeles Dodgers
Deze honkbalclub komt uit in de MLB, de hoogste 'league' in de sport. De Los Angeles Dodgers komt oorspronkelijk uit New York, maar verhuisde in 1958 naar Los Angeles. De Dodgers spelen niet onverdienstelijk in de MLB en doen vaak mee om de prijzen.

Om je een idee te geven over de successen die de club geboekt heeft, het won al 6 keer de World Series. Dit is de grote finale van het honkbalseizoen waarbij de winnaars van de twee MLB-leagues tegen elkaar strijden om het kampioenschap. De Los Angeles Dodgers zorgen ervoor dat jij je urenlang vermaakt op de tribune.

Klik op de menuknop bovenaan het scherm voor meer informatie