Landenweb.nl

BAHAMA'S
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Engels
  Hoofdstad  Nassau
  Oppervlakte  13.880 km²
  Inwoners  396,913
  (2021)
  Munteenheid  Bahamaanse dollar
  (BSD)
  Tijdsverschil  -6
  Web  .bs
  Code.  BHS
  Tel.  +1

To read about BAHAMA'S in English - click here

Hotels Bahama's

Vakantie en Bezienswaardigheden

advertentie

Bahama's CruisebestemmingFoto: Roger W (CC BY-SA 2.0) no changes made

Van de uit ca. 700 eilandjes bestaande Bahama-archipel zijn de eilanden Grand Bahama, New Providence en Paradise Island de beste keus als vakantiebestemming. Wat het klimaat betreft hoeft men zich geen zorgen te maken, het hele jaar schijnt de zon en een verfrissend zeewindje zorgt voor de broodnodige verkoeling. Ruim 80% van de toeristen komt uit de Verenigde Staten en de Bahama's is na Puerto Rico, Mexicoen de Dominicaanse Republiek de vierde populaire bestemming van het Caribisch gebied. Het orkaanseizoen loopt van begin juni tot en met begin december, dat is wel iets om rekening mee te houden.

Nassau is de hoofdstad en hier vind men koloniale bouwwerken, winkels en markten en een bruisend uitgaansleven. Buiten New Providence liggen prachtige stranden, waarvan Cable Beach en Western Esplanade Beach de meest bekende zijn. Bekende bezienswaardigheden zijn hier Ardastra Gardens & Zoo, Potters Cay Market, Nassau Botanical Garden en Fort Montagu.

advertentie

Bahama's Harbour Island Roze StrandFoto:Mike's Birds CC 2.0 Generic no changes made

Het strand Harbour Island is vooral zo bijzonder vanwege de roze kleur, veroorzaakt door roze-rode koraalinsecten. Grand Bahama staat bekend om zijn natuurparken, o.a. Lucayan National Park met het grootste onderwatergrot-systeem ter wereld, Peterson Cay National Park, Parrot Jungle's Garden en Walker's Cay.

Voor ontspanning en rust zijn de vele zogenaamde Family Islands het meest geschikt, kleinere en eenvoudigere eilanden zoals bijvoorbeeld het populaire Abaco Bahamas, gelegen in het noorden van de archipel. Op het eiland Euleuthera worden de blauwe Atlantische Oceaan en de turquoise gekleurde Caribische Zee gesplitst door een lange, smalle strook grond. Het eiland Bimini telt een aantal geneeskrachtige bronnen.

BAHAMA'S LINKS

Advertenties
• Bahama’s Vliegennaar.nl
• Bahama's Tui Reizen
• Hotels Trivago
• Autoverhuur Sunny Cars Bahama's
• Bahama's Hotels
• Boeken, ook tweedehands, over BAHAMA'S bij Bol.com

Nuttige links

Bahama's Startnederland (N+E)
Dieren bij de Bahama's (N)
Reisinformatie Bahama's (N)
Reizendoejezo - Bahama's (N)