Landenweb.nl

AZOREN
Vijf redenen waarom je Sao Miguel moet bezoeken

São Miguel is een eiland die behoord tot de Azoren. Een paradijs in Europa wat nog niet overstroomd wordt door toerisme. Een ideale bestemming voor mensen die houden van buitenactiviteiten. Heb jij plannen om je weekendtas in te pakken voor een bezoek aan dit prachtige eiland? Goede keus! 

Sao Miguel Azoren

1. Paar uur vliegen

In zo’n vier uren vlieg je vanuit Amsterdam rechtstreeks naar Ponto Delgada, de hoofdstad van het eiland São Miguel. Het eiland ligt middenin in de Atlantische oceaan. Het is het hoofdeiland van de archipel, die bestaat uit negen verschillende bewoonde eilanden. Zoals gezegd behoren ze tot Portugal, maar vormen een autonome staat. São Miguel is het gevarieerdst en het groenst.  

2. Walvissen en dolfijnen

Boek je een vakantie naar São Miguel dan heb je de uitgelezen mogelijkheid om walvissen en dolfijnen te spotten. Er zijn diverse mogelijkheden voor het boeken van een excursie. Zo kun je bijvoorbeeld zwemmen met wilde dolfijnen. De beste periode is van juni tot september. 

3. Wandelen

De natuur op het eiland is indrukwekkend. De vulkanische grond is erg vruchtbaar en dat zie je terug in het landschap vol met kleurige bloemen. Er zijn talloze routes met ultieme wandelmogelijkheden. Erg druk is het niet op de wandelpaden, want de Azoren worden vooral bezocht door natuurliefhebbers en rustzoekers. Tijdens het wandelen zie je hotsprings, kratermeren, hoge watervallen, maar ook ruige natuur. Vooral langs de kust spot je veel kraters en het leuke van het eiland is dat je tijdens het ontdekken van het eiland heel veel picknick plekken tegenkomt. 

4. Eten en drinken

Het is misschien niet iets wat je aan de Azoren linkt, maar je kan er fantastisch lekker eten. Dat komt omdat je kan genieten van verse vis. De prijzen zijn niet heel hoog en er zijn goede visrestaurants op het eiland te vinden. Daarnaast moet je eigenlijk een keertje het lokale gerecht Cozido bestellen. Een uniek Portugees stoofpotje van vlees en groenten wat onder grond wordt bereid. 

5. Accommodaties

Op het eiland zijn goede hotels te vinden en het fijne is dat je niet vaak hoeft te wisselen, omdat São Miguel niet extreem groot is. Hierdoor hoef je je cowboysbag of schoudertas heren niet constant rond te zeulen van het ene hotel naar het andere. Daarnaast kan je leuke huisjes via Airbnb boeken.  Met of zonder zwembad erbij. Boek wel op tijd, want een van de redenen dat het eiland niet druk wordt bezocht is dat de overheid een limiet heeft bedacht voor het aantal accommodaties.