Steden ARUBA

ARUBA   
To read about ARUBA in English - click here

Wil je persoonlijke reistips ontvangen? Klik hier.
Basisgegevens
   Officiële landstaalNederlands, Papiaments
   HoofdstadOranjestad
   Oppervlakte180 km²
   Inwoners106.003 (mei 2019)
   MunteenheidArubaanse florin (AWG)
   Tijdsverschil-5 (zomer -6)
   Web | Code | Tel..aw | ABW | +297

Algemeen

Aruba is een uitstekende vakantiebestemming voor wie op zoek is naar mooi weer, lange stranden, lekker eten en topaccommodaties. Toch zijn het vooral Amerikanen die sinds halverwege de vorige eeuw, toen het toerisme naar Aruba fors toenam, de belangrijkste groep toeristen vormen. Aruba trekt ca. 1,5 miljoen toeristen per jaar en ca. 90% daarvan is Amerikaan, en het is duidelijk dat eigenlijk alles gericht is op deze voor de Arubaanse economie zo belangrijke groep toeristen. Aruba richt zich daarom op het hogere marktsegment en biedt vooral luxe vakanties aan.

Belangrijke bezienswaardigheden

Bushiribana ArubaFoto:Serge Melki Creative Commons Attribution 2.0 Generic no changes made

In 1750 werd door de indianen de eerste katholieke kapel van het eiland gebouwd. De kapel was gemaakt van takken op een stenen ondergrond en is langzaam maar zeker vergaan. In 1952 heeft men ter herinnering aan deze eerste kerk van Aruba op de plaats van de oude kerk een nieuwe Mariakapel gebouwd, de Alto Vista kapel.
Aan de noordkust ligt Bushiribana, een ruïne van wat eerst een goudsmelterij op Aruba was. In deze omgeving werd destijds veel goud gedolven, en men treft op verschillende plaatsen nog oude mijnschachten aan. Sommige van de schachten zijn wel 30 meter diep.

Aruba Fort Zoutman Foto:Natalie Liao Jen Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported no changes made

Fort Zoutman in de hoofdstad Oranjestad is het oudste gebouw op Aruba. Het werd in 1796 gebouwd om de haven te beschermen tegen invallen. Na 1816 vestigde men er kantoren van de overheid in. In 1868 werd er een toren aan toegevoegd, die tevens als vuurtoren diende. Momenteel bevindt zich in het fort en de toren het Museo Historico Arubano.
Het eiland heeft enkele interessante grotten. De grotten van Fontein zijn bekend door de mooie indiaanse rotstekeningen, die op de zoldering zijn te vinden. Ten zuiden van de grot ligt de "Tunnel of love", een onderaardse tunnel met duistere spelonken en gangen met een lengte van 200 meter en een hoogte van 5 tot 6 meter.
Het museum is in Fort Zoutman gevestigd, en men vindt er onder andere schelpen, bodemvondsten, gesteenten en fossielen. Ook krijgt men er een indruk van de vroegere goudwinning.

Aruba Natuurlijke Brug Foto:PrasadGondi Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported no changes made

In de buurt van de baai van Aindicouri bevindt zich een bijzondere speling van de natuur. Door de enorme kracht van de branding is er in de kalksteenrotsen een soort brug uitgehouwen. Deze natuurlijke brug is de hoogste en meest spectaculaire natuurlijke overkapping in het hele Caribische gebied en een van de belangrijkste attracties van Aruba.
Aan de westkant van het eiland vindt men de grootste attractie van Aruba, de fantastisch witte en met palmbomen omzoomde stranden.

To read about ARUBA in English - click here

ARUBA LINKS

Advertenties
• Aruba D-reizen
• Aruba Tui Reizen
• Aruba Vliegtickets.nl
• Hotels Aruba
• Aruba Vlieftickets Tix.nl
• Autoverhuur Sunny Cars Aruba

Nuttige links

Aruba Reisstart (N)
Aruba Start België (N+E)
Reisinformatie Aruba (N)
Startpagina Aruba (N)
Vakantiearuba Jouwpagina (N+E)
Artikelen en Reisverhalen over ARUBA
  Island hoppen

Bronnen

Bant, W. / Nederlandse Antillen
ANWB

Encyclopedie van de Nederlandse Antillen
De Walburg Pers

Helm, R. v.d. / Reishandboek Aruba
Elmar

Paula, M. / Nederlandse Antillen & Aruba
Van Reemst

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt februari 2021
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems