Landenweb.nl

ARUBA
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Nederlands, Papiaments
  Hoofdstad  Oranjestad
  Oppervlakte  180 km²
  Inwoners  106,766
  (2020)
  Munteenheid  Arubaanse florin
  (AWG)
  Tijdsverschil  -5 (zomer -6)
  Web  .aw
  Code.  ABW
  Tel.  +297

To read about ARUBA in English - click here

Errorfares.nl - Aruba vakantie all inclusive tips

Steden ARUBA

Oranjestad

Vakantie en Bezienswaardigheden

Aruba is een uitstekende vakantiebestemming voor wie op zoek is naar mooi weer, lange stranden, lekker eten en topaccommodaties. Toch zijn het vooral Amerikanen die sinds halverwege de vorige eeuw, toen het toerisme naar Aruba fors toenam, de belangrijkste groep toeristen vormen. Aruba trekt ca. 1,5 miljoen toeristen per jaar en ca. 90% daarvan is Amerikaan, en het is duidelijk dat eigenlijk alles gericht is op deze voor de Arubaanse economie zo belangrijke groep toeristen. Aruba richt zich daarom op het hogere marktsegment en biedt vooral luxe vakanties aan.

advertentie

Bushiribana ArubaFoto: Serge Melki CC 2.0 Generic no changes made

In 1750 werd door de indianen de eerste katholieke kapel van het eiland gebouwd. De kapel was gemaakt van takken op een stenen ondergrond en is langzaam maar zeker vergaan. In 1952 heeft men ter herinnering aan deze eerste kerk van Aruba op de plaats van de oude kerk een nieuwe Mariakapel gebouwd, de Alto Vista kapel.

Aan de noordkust ligt Bushiribana, een ruïne van wat eerst een goudsmelterij op Aruba was. In deze omgeving werd destijds veel goud gedolven, en men treft op verschillende plaatsen nog oude mijnschachten aan. Sommige van de schachten zijn wel 30 meter diep.

advertentie

Aruba Fort ZoutmanFoto: Natalie Liao Jen CC 3.0 Unported no changes made

Fort Zoutman in de hoofdstad Oranjestad is het oudste gebouw op Aruba. Het werd in 1796 gebouwd om de haven te beschermen tegen invallen. Na 1816 vestigde men er kantoren van de overheid in. In 1868 werd er een toren aan toegevoegd, die tevens als vuurtoren diende. Momenteel bevindt zich in het fort en de toren het Museo Historico Arubano.

Het eiland heeft enkele interessante grotten. De grotten van Fontein zijn bekend door de mooie indiaanse rotstekeningen, die op de zoldering zijn te vinden. Ten zuiden van de grot ligt de"Tunnel of love", een onderaardse tunnel met duistere spelonken en gangen met een lengte van 200 meter en een hoogte van 5 tot 6 meter.

Het museum is in Fort Zoutman gevestigd, en men vindt er onder andere schelpen, bodemvondsten, gesteenten en fossielen. Ook krijgt men er een indruk van de vroegere goudwinning.

advertentie

Aruba Natuurlijke BrugFoto: PrasadGondi CC 3.0 Unported no changes made

In de buurt van de baai van Aindicouri bevindt zich een bijzondere speling van de natuur. Door de enorme kracht van de branding is er in de kalksteenrotsen een soort brug uitgehouwen. Deze natuurlijke brug is de hoogste en meest spectaculaire natuurlijke overkapping in het hele Caribische gebied en een van de belangrijkste attracties van Aruba.

Aan de westkant van het eiland vindt men de grootste attractie van Aruba, de fantastisch witte en met palmbomen omzoomde stranden.

advertentie

ARUBA LINKS

Advertenties
• Boek je pakketreis Aruba bij TravelHunter
• Vliegtickets Aruba
• Hotels Trivago
• Aruba Tui Reizen
• Hotels Aruba
• Auto huren in Aruba
• Boeken, ook tweedehands, over ARUBA bij Bol.com

Nuttige links

Aruba Start België (N+E)
Reisinformatie Aruba (N)
Startpagina Aruba (N)
Vakantiearuba Jouwpagina (N+E)

Bronnen

Bant, W. / Nederlandse Antillen

ANWB

Encyclopedie van de Nederlandse Antillen

De Walburg Pers

Helm, R. v.d. / Reishandboek Aruba

Elmar

Paula, M. / Nederlandse Antillen & Aruba

Van Reemst

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt mei 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems