Landenweb.nl

ARGENTINIE
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Spaans
  Hoofdstad  Buenos Aires
  Oppervlakte  2.780.400 km²
  Inwoners  45,605,826
  (2021)
  Munteenheid  Argentijnse peso
  (ARS)
  Tijdsverschil  -4 ( zomer -5)
  Web  .ar
  Code.  ARG
  Tel.  +54

To read about ARGENTINA in English - click here

Argentinie verre reizen van ANWB

Steden ARGENTINIE

Buenos aires

Vakantie en Bezienswaardigheden

Argentinië is vooral rijk aan natuurschoon en de vele recreatiemogelijkheden op het gebied van watersport, sportvissen en jagen. Verder trekt de hoofdstad Buenos Aires vele binnen- en buitenlandse toeristen.

Bezienswaardig zijn verder de stad Córdoba en oude provinciehoofdsteden in het noorden als Tucumán, Jujuy en Catamarca met hun bouwwerken uit de koloniale periode, zoals het in 1553 gestichte Santiago del Estero, de oudste stad van het land, en Salta, een belangrijk toeristencentrum. In de provincie Misiones bevinden zich ook de wereldberoemde watervallen in de rivier de Iguaçú, een van de grootste toeristische attracties van het land.

advertentie

Iguacu Watervallen ArgentinieFoto: Flauta CC 3.0 Unported no changes made

In de provincie San Luis zijn in holen en grotten nog rotsschilderingen te zien.

Karakteristiek voor Argentinië zijn de pampa's, de schier eindeloze grasvelden, die zich in de provincie La Pampa, maar ook daarbuiten, uitstrekken. Aan deze provincie grenst de provincie Mendoza, waarin de hoogste toppen van de Andes liggen, met als hoogste top de Aconcagua. De provincie is verder beroemd om haar wijn en haar vele minerale bronnen.

Befaamde bronnen zijn er ook in Rio Hondo (Aguas del Sol) in de provincie Santiago del Estero. Toeristisch in trek is ook het merengebied Bariloche (een nationaal park) in het zuidwesten. De belangrijkste plaats in dat gebied is San Carlos de Bariloche, 's winters een wintersportcentrum. Cueva de las Manos (Grotten van de Handen) is de naam van een archeologische locatie in Río Pinturas, die een bijzondere collectie van grotkunst uit de periode van 13.000 tot 9.500 jaar geleden bevat.

advertentie

Buenos Aires ArgentinieFoto: Galio CC 2.0 Generic no changes made

Buenos Aires is de hoofdstad van Argentinië. Het is ook de grootste stad van Argentinië. Enkele van de bezienswaardigheden van Buenos Aires, die je moet zien zijn Caminito, Cancha de Boca, en het Huis van Cultuur. Er zijn veel interessante musea in Buenos Aires. Sommige geven een blik op de lokale geschiedenis en cultuur, sommige op de hedendaagse kunst, sommige op wetenschap en technologie. Een paar musea op het gebied van de lokale geschiedenis van Buenos Aires zijn Cabildo de Lujan, Centro Cultural Recoleta, en Museo historiografische Nationale. Het leven van de beroemdste vrouw van Argentinië wordt onderzocht in het zeer populaire Evita museum. Gevestigd in hetzelfde pand, dat ooit werd gebruikt door de Stichting Eva Peron in Buenos Aires, kun je het Museo Evita opsplitsen in verschillende secties, die elk op een ander deel van het leven van Evita Peron belichten. Haar kleren en haar stemkaart behoren tot de objecten die hier worden tentoongesteld. Lees meer op de Buenos Aires pagina van Landenweb.

advertentie

ARGENTINIE LINKS

Advertenties
• Vliegen naar Argentinie | VliegenNaar
• Hotels Trivago
• Bouw je eigen Argentinie Rondreis
• Autoverhuur Sunny Cars Argentinië
• Argentinie verre reizen van ANWB
• Argentinië Hotels
• Djoser Rondreizen Argentinie
• Rondreizen Argentinie
• Backpackenzuidamerika.nl (N)
• Boeken, ook tweedehands, over ARGENTINIE bij Bol.com

Nuttige links

Argentinië informatie - Reizendoejezo (N)
Reisinformatie Argentinie (N)
Reisverhaal over Patagonië in Chili en Argentinië (N)
Rondreis Argentinie (N)

Bronnen

Argentinië

Van Reemst

Doef, P. van der / Argentinië

Elmar

Encarta Encyclopedie

Holtwijk, I. / Argentinië : het land van Máxima

Bert Bakker

Thielen, J. / Argentinië : mensen, politiek, economie, cultuur, milieu

Koninklijk Instituut voor de Tropen ; Novib

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt maart 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems