Landenweb.nl

ALGERIJE
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Arabisch
  Hoofdstad  Algiers
  Oppervlakte  2.381.741 km²
  Inwoners  42.586.868
  (mei 2019)
  Munteenheid  Algerijnse dinar
  (DZD)
  Tijdsverschil  +0 (zomer +1)
  Web  .dz
  Code.  DZA
  Tel.  +213

To read about ALGERIA in English - click here

Vakantie en Bezienswaardigheden

Als het grootste land gelegen aan de Middellandse Zee en het grootste land van Afrika, zijn er in Algerije nog grote delen van het land die vrijwel onontdekt zijn, zowel in de spectaculaire kustregio als in de Sahara. Hier kan men nog de traditionele cultuur van verschillende volken ondergaan. Verder heeft Algerije onder andere de mooiste Romeinse sites buiten Europa, de Sahara, therapeutische warmtebronnen, prachtige volkskunst en mogelijkheden om te bergbeklimmen.

advertentie

Sahara woestijn AlgerijePhoto: Fiontain CC 4.0 International no changes made

De onrust in het land en de gebrekkige toeristische infrastructuur zijn negatief geweest voor de ontwikkeling van het toerisme. Toch is de basisinfrastructuur van het land zodanig dat het toerisme een belangrijker onderdeel van de economie kan worden dan nu het geval is. Algerije heeft ca. 130 vliegvelden, waarvan meer dan vijftig internationale, spoorwegen met een lengte van ca. 15.000 km en meer dan 2000 stations, meer dan 70 havens en ongeveer 200.000 km aan verharde wegen. De meeste toeristen komen uit Frankrijk en buurland Tunesië.

advertentie

Algiers Photo: Poudou 99 CC 3.0 Unported no changes made

De ca. 1000 km lange kust telt vele uitgestrekte stranden, de hoofdstad Algiers heeft een mooie mix van traditionele en moderne aspecten, er zijn groene heuvels te vinden en in de bergen kan men 's winters zelfs skiën. Ten westen van Algiers ligt de Turkoise Kust met de badplaatsen Oran en Tipasa. Als vroegere kolonie van Frankrijk zijn de Europese invloeden nog duidelijk merkbaar, maar Algerije heeft ook verschillende monumenten en (binnen)steden op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staan, zoals Al Qal'a van Beni Hammad, de ruïnes van de eerste hoofdstad van de Hammadiden, de 'kasba' van Algiers, Djémila, de ruïnes van een Romeinse stad, en Tassili n'Ajjer, een hoogvlakte met zeer veel prehistorische grotkunst, ca. 15.000 grottekeningen en gravures, die tot de belangrijkste in de wereld behoren. De afbeeldingen, gemaakt tussen 7000-6000 v.Chr., laten de evolutie van mens en dier zijn in dit deel van de Sahara, dat in die tijd nog groen en vruchtbaar was.

advertentie

TimimounPhoto: Michel-georges bernard CC 3.0 Unported no changes made

Timimoun is een prachtig voorbeeld van een oasestad en In Salah is bijzonder doordat het stadje in tweeën gesplitst wordt door een 'lopende' zandduin. Tussen grote steden kan men het beste per vliegtuig of per trein reizen, op eigen houtje reizen wordt vooralsnog sterk afgeraden. In de steden is het aan te raden om gebruik te maken van een taxi. Het wegennet in het noorden is goed ontwikkeld, in het zuiden zijn grote delen van het land nauwelijks bereikbaar voor de gemiddelde toerist.

In de oasestad Quargla ligt het Sahara-museum met mooie reproducties van rotstekeningen uit Tassili n'Ajjer en informatie over geologie, planten en dieren van de Sahara.

Klik op de menuknop bovenaan het scherm voor meer informatie

ALGERIJE LINKS

Advertenties
• Algerije Vliegtickets.nl
• Hotels Algerije
• Tradetracker plaats advertenties en verdien geld
• Boeken, ook tweedehands, over ALGERIJE bij Bol.com

Nuttige links

Algerije Reisstart (N+E)
Algerije Startnederland (E+N)
Reisinformatie Algerije (N)
Startpagina Algerije (N)