Landenweb.nl

VERENIGDE STATEN
Rondreis Verenigde Staten

Eigenlijk zijn meerdere rondreizen nodig om de Verenigde Staten echt goed te leren kennen. In dit immens grote land kun je een enorme verscheidenheid aan natuurschoon bewonderen en natuurlijk mogen de grote steden tijdens een bezoek ook niet ontbreken. New York, Chicago, New Orleans, het zijn slechts een paar voorbeelden die je tijdens een rondreis Verenigde Staten kunt bezoeken. Elke stad is bijzonder rijk aan historie en elk natuurgebied beslaat oppervlaktes waar wij in Nederland alleen maar van kunnen dromen.

Times Square

In de Verenigde Staten is alles groot; de auto’s zijn groot, de afstanden immens en ook de milkshakes zijn vaak extra large. Doordat het land zulke gigantische afmetingen heeft, zijn er ook grote verschillen in het klimaat. Zit je in de winter in New York echt volop in de sneeuw, in Florida liggen de mensen dan nog heerlijk aan het strand.

Vrijheidsbeeld, New York

New York is de grootste stad van de Verenigde Staten. Hier vind je het Vrijheidsbeeld, Wall Street en het Empire State Building. Je kunt er fantastisch winkelen en moet ook zeker een bezoek brengen aan Central Park in de drukke wijk Manhattan. New York is ook bekend vanwege zijn wolkenkrabbers, vaak architectonische hoogstandjes. Het Chrysler Building is bijvoorbeeld een Art Deco ontwerp uit 1930.

Neem ook zeker een kijkje bij de Brownstone rijtjeshuizen in Harlem, gegarandeerd dat je deze stijl van bouwen herkent uit de vele Amerikaanse sitcoms. New York is tevens rijk aan talloze musea en galeries, zo heb je er het Metropolitan Museum of Art (The Met), het Museum of Modern Art (MoMa) en het Guggenheim Museum, dat mede bekend is vanwege de bijzondere architectuur van Frank Lloyd Wright.

Rondreizen in de Verenigde Staten

Tijdens je rondreis door de Verenigde Staten zul je ervan versteld staan hoeveel verschillende landschappen hier te bewonderen zijn. In Florida heb je bijvoorbeeld het Everglades National Park, waar een grote verscheidenheid aan flora en fauna leeft.

Grand Canyon

De meest spectaculaire natuurverschijnselen vind je in het westen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Yosemite of Yellowstone National Park. Beide parken hebben gigantische afmetingen waar je met de auto doorheen kunt rijden. Je kunt er genieten van indrukwekkende watervallen of ontspannen vissen. De Grand Canyon bestaat uit een zeer brede en diepe kloof in de staat Arizona en is ontstaan doordat het water van de rivier de Colorado in miljoenen jaren het landschap heeft afgesleten. Het vergezicht over deze indrukwekkende kloof is ongeëvenaard.

Golden Gate bridge, San Francisco

Rondreizen Verenigde Staten zijn natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan Los Angeles, denk hierbij aan Hollywood, Beverly Hills en de Universal Studios. Iets verderop aan de westkust ligt San Francisco, een schiereiland dat gekenmerkt wordt door haar heuvels en bekend is vanwege de Golden Gate Bridge. San Francisco heeft een geschiedenis als hippie hoofdstad van de wereld. Je kunt hier ook een bezoek brengen aan Alcatraz, ook wel bekend als 'The Rock', van 1934 tot 1963 een zwaar beveiligde gevangenis op een eiland voor de kust. Hier heeft onder meer Al 'Scarface' Capone gevangen gezeten. Er werd gezegd dat ontsnappen uit Alcatraz onmogelijk was, maar sommigen hebben het tegendeel weten te bewijzen.
Zelf een rondreis in de Verenigde Staten maken? Maak dan een keus uit een individuele rondreis Verenigde Staten of een groepsrondreis Verenigde Staten.

Las Vegas

Voor meer Verenigde Staten informatie, tips, ervaringen en reisverhalen, neem eens een kijkje op de reisgids Verenigde Staten van ReisMee.nl.