Steden TURKIJE

Konakli   
To read about Konakli in English - click here

Strandvakantie Konakli

Zin in een heerlijke zonvakantie, maar niet in de massaliteit die plaatsen als Bodrum en Antalya kenmerkt? Kiest dan voor een vakantie in Konakli! Konakli is nog echt een dorp. De omgeving is landelijk en in de regio liggen talloze authentieke boerderijen. tevens ligt Alanya met al haar attracties vlakbij en liggen ook plaatsen als Antalya met de vele historische bezienswaardigheden niet ver weg. De hoofdweg die Alanya en Konakli verbindt ligt precies in het centrum, dus het kost u niet lang om er te komen. Aan de andere kant is de nood om hier weg te gaan niet hoog, want ook Konakli heeft van alles te bieden.

Konakli Centrum Foto:Leonid Dzhepko Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported no changes made

Ligging Konakli

Konakli ligt direct aan de fantastische stranden van de Turkse zuidkust. Zoals gezegd ligt Alanya niet ver, zo'n 10 kilometer oostelijk, terwijl aan de westkant het mooie plaatsje Manavgat ligt met daarnaast het toeristische Side. Richting het noorden ligt het Taurus-gebergte, met toppen tot wel 3000 meter. Het vliegveld van Alanya is vlakbij, op zo'n half uurtje rijden.

Weer Konakli

Het weer is één van de dingen die Turkije zo fijn maakt en dat is in Konakli niet anders. Er heerst een heerlijk mediterraan subtropisch klimaat, wat betekent dat de zomers heerlijk warm zijn en de winters mild. Tussen mei en oktober ben je gegarandeerd van temperaturen dik boven de 20 en misschien wel 30 graden. Voor regen hoef je bijna nooit bang te zijn en de watertemperatuur is ideaal. Na november is het weer over het algemeen niet ideaal voor een strandvakantie. Echt koud wordt het niet, maar lekker bakken op het strand is er niet meer bij. Het duurt tot april voor je weer kunt rekenen op lekkere strandtemperaturen.

Mooi weer in Konakli Foto:Niabot Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported no changes made

Geschiedenis Konakli

Konakli is historisch gezien geen belangrijke stad, maar kent desalniettemin een lange geschiedenis. Al rond 1100 werd het stadje gesticht als Sarapsa. De toenmalige Seltjoekische Sultan legde een weg aan om Alanya te verbinden met Konya, wat destijds de hoofdstad van het Seltjoeken rijk was. Door deze nieuwe belangrijke handelsroute werd het aantrekkelijk om hier een nederzetting te bouwen en zo kwam Sarapsa tot stand. Na enkele eeuwen werd de naam veranderd in Telatiye en nadat de naam hierna werd veranderd in Konakli werd het in 1992 een gemeente. Het is met het opkomende toerisme vanaf de jaren '80 dat de stad zijn huidige status als toeristentrekpleister heeft verworven. Voor een compleet overzicht van de geschiedenis van Turkije zie de geschiedenispagina van Landenweb.

Konakli bezienswaardigheden

Kasteel van Alanya Foto:Hydrox Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported no changes made

Konakli zelf heeft vooral een ontspannen sfeer, een gezellig centrum en heerlijke rust te bieden. Voor de attracties is het niet nodig om ver te reizen, want zoals gezegd ligt Alanya vlakbij. Alanya herbergt bijvoorbeeld diverse musea. Zo is er een archeologisch museum waar unieke restanten van het Ottomaanse rijk te bewonderen zijn en het Atatürk house waar de grote Turkse leider een tijd heeft verbleven. De absolute topattractie van Alanya is echter het kasteel. Dit unieke bouwwerk torent zo'n 250 meter boven de stad uit met haar ligging op een schiereiland en beslaat in totaal een oppervlakte van zo ongeveer 6 kilometer.

Tips Konakli

Konakli Strand Foto:Leonid Dzhepko Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported no changes made

Er is dus genoeg te beleven in de omgeving, maar zoals gezegd kan in Konakli ook eenvoudigweg heerlijk worden genoten van de rust die de badplaats biedt. De resorts zijn hier dan ook helemaal op ingesteld. In Konakli zijn vooral hotels van hogere kwaliteit te vinden. Hier geen grijze betoncomplexen met vieze douches, maar architectonische hoogstandjes met een breed scala aan voorzieningen. Of je nu wilt genieten van welness, watersporten of gewoon lekker bakken op het strand, het is allemaal mogelijk in Konakli.


Artikelen en Reisverhalen over TURKIJE
  Hoe decadent kan het leven zijn   Eerst bij een tentje een broodje Dön..
  Op vakantie naar Turkije   Van Atalya naar Istanbul en terug
  Zo decadent kan het leven zijn

Schrijf uw artikel over Konakli

To read about Konakli in English - click here

Konakli LINKS

Advertenties
• Turkse Riviera Tui Reizen
• Konakli Viegtickets.nl
• Hotels Konakli
• D-Reizen Konakli
• Antalya Vliegtickets Tix.nl
• Fox verre reizen van ANWB
• Autoverhuur Sunny Cars Vliegveld Alanya


Nuttige links
Telefoongids

laatst bijgewerkt februari 2021
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems