SINGAPORE   

Wil je persoonlijke reistips ontvangen? Klik hier.

Gebaseerd op tellingen uit 1995 was 85,5% van de Singaporezen gelovig, op wat voor manier dan ook. De verschillende bevolkingsgroepen hebben ieder hun eigen godsdienst. Er waren meer dan 800.000 boeddhisten en meer dan 500.000 taoisten. Deze groepen vormen meer dan 50% van de bevolking boven de tien jaar. De islam wordt aangehangen door ca. 350.000 moslims, meestal van Maleise afkomst. Er zijn ongeveer 100.000 rooms-katholieken en 220.000 andere christelijke groeperingen, meestal van Chinese afkomst. Verder is er nog een groep van 80.000 hindoes, vooral afkomstig uit India. De meerderheid van de Chinezen hangt een combinatie van boeddhisme, taoïsme en confucianisme aan met eigen geloofsovertuigingen, geloofsplichten en –instellingen. Het merendeel van de boeddhisten behoort tot de Mahagenese school. In hun cultuur staat voorouderverering centraal en deze voorouders komen "in de wereld van het licht" tijdens het Hungry Ghosts festival, oftewel Zhong Yuang Jie. Dit dertig dagen durende feest begint met het offeren van gaven om de boze geesten tevreden te stellen. Het eindigt met nog meer offers op de laatste dag, bedoeld om de terugkeer naar de hel te bespoedigen. Door heel Singapore worden de geesten vermaakt met straat-opera's, poppenopera's en muziekuitvoeringen.

Er zijn ongeveer 20 hindoetempels in Singapore, waarvan er twee tot nationaal monument zijn uitgeroepen. De geschiedenis van het katholicisme dateert van 1819 toen de eerste missiepost gesticht werd op Singapore. Vanaf 1 juli 1981 heeft Singapore een rooms-katholieke aartsbisschop en een anglicaanse bisschop.
Vier maanden nadat Raffles aankwam op Singapore, gaf hij een stuk land aan het Londens Zendings Genootschap. Vijf maanden later arriveerden de eerste protestantse missionarissen. Zij stichtten al snel seminaries en bijbelscholen.
Er zijn 16 geregistreerde religieuze en sociale Sikh-organisaties en acht Sikhtempels in Singapore. Verder zijn er nog vele kleine religieuze groeperingen.

SINGAPORE LINKS

Advertenties
• Fox verre reizen van ANWB
• Singapore Vliegtickets.nl
• Djoser Rondreis Singapore
• Rondreis Singapore
• Singapore Vliegtickets Tix.nl
• Autoverhuur Sunny Cars Singapore
• Singapore Hotels
• Fietsen in Singapore met Bajabikes

Nuttige links

Reisinformatie Singapore (N)
Reizendoejezo – Singapore (N)
Sem op Reis Video's over Singapore (N)
Singapore Reisstart (N+E)
Singapore Startkabel (N)
Artikelen en Reisverhalen over SINGAPORE
  rondreis MH21  Singapore Reisverslag

Bronnen

Beliën, H. / Maleisië : Singapore
Gottmer

Hellander, P. / Singapore
Lonely Planet,

Oon, H. / Singapore
Van Reemst

Singapore
Ministry of Information and the Arts

Wee, J. / Singapore
Chelsea House Publishers

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt december 2020
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems