Landenweb.nl

SAN MARINO
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Italiaans
  Hoofdstad  San Marino
  Oppervlakte  61 km²
  Inwoners  34,056
  (2021)
  Munteenheid  euro
  (EUR)
  Tijdsverschil  +0
  Web  .sm
  Code.  SMR
  Tel.  +378

To read about SAN MARINO in English - click here

San Marino Tui Reizen

Steden SAN MARINO

Città di san marino

Vakantie en Bezienswaardigheden

San Marino heeft steile hellingen, kliffen en kastelen en die zijn indrukwekkend genoeg op zich, wat je echt de adem beneemt is het uitzicht vanuit de stad. Op een heldere dag zie je de Adriatische Zee een paar kilometer naar het oosten en in andere richtingen het heuvelachtige land van Midden-Italië.

De belangrijkste attracties van San Marino zijn de drie verdedigingstorens, La Guaita, La Cesta en Il Montale. La Guaita en La Cesta kunnen bezocht worden met een gecombineerd ticket. De vestingwerken werden gerestaureerd in de jaren 1940 met dank aan de filmindustrie, die de republiek gebruikte als filmset.

Er zijn verschillende bosroutes uitgezet met nogal verwarrende borden, de natuurlijke groene omgeving is een contrast met de drukke straten in de buurt.

Als een onafhankelijke staat heeft San Marino ook zijn eigen postzegels en postsysteem. Om een kaart uit San Marino te sturen, hoef je alleen maar een stempel te kopen in een van de winkels van de stad. Zorg ervoor dat je de kaarten in een van de witte brievenbussen post voor vertrek.

Het belangrijkste museum van San Marino is het Staats Museum (Museo di Stato), die historische tentoonstellingen en kunstwerken bevat.

Er zijn ook heel wat kleinere attracties in San Marino, het wassenbeeldenmuseum en wapenmuseum. Autoliefhebbers willen een omweg maken naar het Museo di Auto d'Epoca aan de voet van de Monte Titano.

De meest interessante kerk is de basiliek van San Marino, dat de heilige botten bewaart van de veertiende-eeuwse Chiesa di San Francesco.

advertentie

SAN MARINO LINKS

Advertenties
• Hotels Trivago
• San Marino Tui Reizen
• San Marino Hotels
• Boeken, ook tweedehands, over SAN MARINO bij Bol.com

Nuttige links

Reisinformatie San Marino (N)
San Marino Startnederland (N+E)

Bronnen

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt april 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems