Steden SAN MARINO

Vakantie   

Basisgegevens
   Officiële landstaalItaliaans
   HoofdstadSan Marino
   Oppervlakte61 km²
   Inwoners33.683 (mei 2019)
   Munteenheideuro (EUR)
   Tijdsverschil+0
   Web | Code | Tel..sm | SMR | +378

Vakantie en bezienswaardigheden

San Marino heeft steile hellingen, kliffen en kastelen en die zijn indrukwekkend genoeg op zich, wat je echt de adem beneemt is het uitzicht vanuit de stad. Op een heldere dag zie je de Adriatische Zee een paar kilometer naar het oosten en in andere richtingen het heuvelachtige land van Midden-Italië.
De belangrijkste attracties van San Marino zijn de drie verdedigingstorens, La Guaita, La Cesta en Il Montale. La Guaita en La Cesta kunnen bezocht worden met een gecombineerd ticket. De vestingwerken werden gerestaureerd in de jaren 1940 met dank aan de filmindustrie, die de republiek gebruikte als filmset.
Er zijn verschillende bosroutes uitgezet met nogal verwarrende borden, de natuurlijke groene omgeving is een contrast met de drukke straten in de buurt.
Als een onafhankelijke staat heeft San Marino ook zijn eigen postzegels en postsysteem. Om een kaart uit San Marino te sturen, hoef je alleen maar een stempel te kopen in een van de winkels van de stad. Zorg ervoor dat je de kaarten in een van de witte brievenbussen post voor vertrek.
Het belangrijkste museum van San Marino is het Staats Museum (Museo di Stato), die historische tentoonstellingen en kunstwerken bevat.
Er zijn ook heel wat kleinere attracties in San Marino, het wassenbeeldenmuseum en wapenmuseum. Autoliefhebbers willen een omweg maken naar het Museo di Auto d'Epoca aan de voet van de Monte Titano.
De meest interessante kerk is de basiliek van San Marino, dat de heilige botten bewaart van de veertiende-eeuwse Chiesa di San Francesco.

SAN MARINO LINKS

Advertenties
• San Marino Vliegtickets.nl
• San Marino Hotels
• Vakantieveilingen bied mee op de beste deals
• Tradetracker plaats advertenties en verdien geld
• San Marino Vliegtickets.Tix.nl

Nuttige links

Reisinformatie San Marino (N)
San Marino Startnederland (N+E)
Telefoongids San Marino
Willgoto San Marino (N)
Schrijf uw artikel over SAN MARINO

Bronnen

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt maart 2021
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems