NOORDELIJKE MARIANEN   

Wil je persoonlijke reistips ontvangen? Klik hier.

Bevolking

Micronesië heeft in totaal ca. 525.000 inwoners, een hoog geboortecijfer en een van de hoogste percentages mensen beneden de 18 jaar. De mensen van de oostelijke en centrale eilanden zijn voornamelijk van Melanesische afkomt. De mensen van de westelijke eilanden zijn over het algemeen van Zuidoost- Aziatische afkomst. De Micronesische stammen en volken evolueerden in een vrij geïsoleerde omgeving zodat ze hun inheemse cultuur lange tijd konden behouden.

De Chamorro van de Marianen waren de enigen die al in de zeventiende eeuw min of meer gedwongen een mengras te vormen met de Spanjaarden. In de Noordelijke Marianen en Guam wonen ook veel immigranten van landen buiten Micronesië. De Noordelijke Marianen hadden in juli 2017 52.263 inwoners. Hiervan woont ca. 90% op het eiland Saipan en ieder 5% op de eilanden Tinian en Rota. Het aantal inwoners per km2 bedraagt ca. 114. Meer dan de helft van de bevolking zijn buitenlanders uit met name China, Korea en de Filippijnen. Van de oorspronkelijke bevolking is 75% Chamorro en de rest is afkomstig van de Caroline-eilanden die ongeveer een eeuw geleden met hun kano’s arriveerden.
Het inwoneraantal daalde in 2017 met -0,51%. De Noordelijke Marianen hebben een vrij jonge bevolking en maar weinig mensen van 65 jaar en ouder. Van de bevolking is 26,6% tussen de 0 en 14 jaar oud, 68% tussen de 15 en 64 jaar en 5,4% 65 jaar en ouder (2017). De gemiddelde levensverwachting is ca. 75,4 jaar.

NOORDELIJKE MARIANEN LINKS

Advertenties
• Noordelijke Marianen Vliegtickets.nl
• Hotels Noordelijke Marianen
• Tradetracker plaats advertenties en verdien geld
• Vakantieveilingen bied mee op de beste deals

Nuttige links

Noordelijke Marianen Startnederland (N+E)
Reisinformatie Noordelijke Marianen (N)
Telefoongids Micronesië
Schrijf uw artikel over NOORDELIJKE MARIANEN

Bronnen

Galbraith, K. / Micronesia
Lonely Planet

Levy, N. / Micronesia handbook
Moon

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt maart 2021
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems