Landenweb.nl

NEDERLAND
Veilig met de auto op vakantie

Handige tips 

Ga je binnenkort met de auto op vakantie? Dan ziet je reis er net even anders uit dan wanneer je lekker in het vliegtuig kunt stappen en zelf niets  hoeft te doen. Logisch dus dat je je op een wat andere manier moet voorbereiden, dan wanneer je met het vliegtuig gaat. Gelukkig zijn wij er om je te helpen, want om ervoor te zorgen dat je veilig met je auto op vakantie kunt, is helemaal niet zoveel nodig als de meesten vaak denken. Met een beetje gezond verstand kom je namelijk al een heel eind.

Voor je vertrekt

Voor je daadwerkelijk vertrekt, is het allereerst belangrijk om de auto goed na te laten kijken. Dit lijkt vaak vanzelfsprekend, maar toch zijn er ontzettend veel mensen die dit niet doen. Vaak geven ze als reden dat de auto het al jarenlang zonder problemen doet. Logisch, maar niet verstandig als je het ons vraagt. Een dagelijks ritje naar kantoor van amper 25 kilometer is natuurlijk niet te vergelijken met een reis van ruim 1.000 kilometer waarbij je auto volgeladen is en je regelmatig de nodige heuvels moet zien te trotseren. Ons advies is daarom ook om je auto naar een garage te brengen voor een zomercheck. Dit is vaak een standaard check waarbij je auto wordt nagekeken op verschillende punten, waarbij de kans op eventueel pech onderweg een stuk kleiner wordt.

Check je verzekering

In Nederland ben je verplicht je auto minimaal WA te hebben verzekerd. Op het moment dat je dan schade toebrengt aan een ander, dan worden deze kosten vergoed door je verzekeraar. Ga je naar het buitenland, dan is het heel belangrijk dat je goed kijkt hoe je auto hier is verzekerd. Stel dat je niet volledig gedekt bent, dan kan dit voor een onaangename verrassing zorgen op het moment dat je bij een ongeluk betrokken raakt. Online je huidige verzekering checken en vergelijken met andere aanbieders is daarom een verstandige keuze voor je auto verzekeren voordat je vertrekt. Zo weet je namelijk zeker dat je volledig gedekt bent, maar ook niet bang hoeft te zijn dat je veel te veel betaalt.

Rijd rustig

Heb je na het vergelijken van verschillende verzekeraars één gevonden die bij je past? Dan is je autoverzekering afsluiten online zo geregeld. Als dit allemaal is geregeld, is het tijd voor wat tips voor tijden je reis. Tijdens de reis is het verstandig om lekker rustig te rijden. Natuurlijk moet je je wel aan de snelheid houden, maar is het niet verstandig om veel harder te rijden dan dat. Allereerst mag het niet en is de kans op een boete altijd aanwezig. Daarnaast kost het je ook meer brandstof of batterij, waardoor je veel meer geld en tijd kwijt bent dan je ermee zal winnen. Je doet er dus verstandig aan om gewoon lekker op je gemak de weg op te gaan en wat vaker te stoppen zodat je straks uitgerust op de plaats van bestemming aankomt.