Landenweb.nl

NEDERLAND
Vakantieparken in Nederland

Wist je dat Nederland meer dan 300 vakantieparken telt? En dat deze vakantieparken en bungalowparken meestal ook nog eens een schitterende ligging hebben midden in de natuur of lekker aan de kust?

Subtropisch zwembad van Center Parcs de Vossemeren
De meest bekende vakantiepark aanbieder is Center Parcs. Center Parcs is één van de eerste bungalowpark ketens in Nederland en bij veel mensen dan ook bekend. Inmiddels zijn er nog meer aanbieders waarvan Landal GreenParks en Roompot Vakanties de bekendste zijn. Landal heeft inmiddels al meer dan 50 vakantieparken in Nederland, verdeeld over alle 12 provincies.

De parken in Nederland zijn populair onder de Nederlandse vakantiegangers. En dat is niet gek, want voor een korte vakantie of weekendje weg is een vakantiepark in eigen land ideaal. Het is dichtbij (dus: korte reistijd), maar je bent er wel even helemaal uit! Héérlijk toch?

Buitenlanders vinden overigens ook steeds vaker de weg naar de Nederlandse vakantieparken. Duitsers, Belgen, maar ook Fransen en mensen uit Scandinavië komen graag genieten van de Nederlandse kust, natuur of steden. Ze boeken dan een mooi bungalow huisje of appartement in één van de Nederlandse parken.

Kindvriendelijke vakantieparken

Parkvakanties: een feest voor kinderen

Vakantie- en bungalowparken zijn vooral onder jonge gezinnen erg populair. De parken zijn doorgaans van alle gemakken voorzien en vooral voor de kinderen is er enorm veel te doen. Van een subtropisch zwembad tot een indoor speeltuin en van een Kids Club tot een kinderboerderij. Bij deze kindvriendelijke vakantieparken zijn er zowel binnen als buiten volop activiteiten voor de kids. Ideaal, want zo kunnen de ouders ook lekker ontspannen.

Vakantiepark Landal Het Land van Bartje
Er zijn tegenwoordig ook veel parken die een animatieprogramma aanbieden. Dit houdt in dat er vanuit het vakantiepark een speciaal team van mensen is dat de kinderen vermaakt met leuke activiteiten, optredens en workshops. Deze mensen zijn vaak leuk verkleed. Een goed voorbeeld is Bollo de Beer, de grote kindervriend van Landal GreenParks.

TIP: Als je een vakantiepark met animatie wilt boeken let er dan wel op dat dit ook gedurende jouw bezoek wordt aangeboden, want het komt ook voor dat het recreatieprogramma alleen tijdens de schoolvakanties wordt aangeboden.

Het kindvriendelijke vakantiepark Beekse Bergen
Ben je op zoek naar een vakantiepark waar de kinderen het gegarandeerd naar hun zin hebben? Bekijk dan deze voorbeelden van kindvriendelijke vakantieparken: Landal het Land van Bartje, Center Parcs De Huttenheugte of Vakantiepark Beekse Bergen.

Vakantieparken in alle soorten en maten

Vakantieparken vind je in heel Nederland, van Friesland tot Limburg. Er is geen plek in Nederland waar je binnen een straal van 25 kilometer geen vakantiepark hebt! De parken liggen vanzelfsprekend ook in zeer diverse gebieden. Van een leuk huisje op een waddeneiland tot een luxe resort in Noord-Brabant. Voor ieder wat wils!

Hou je meer van kleinschalige parken? Ook die kun je vinden in Nederland, meestal mooi gelegen in het bos of bij een natuurgebied. Nog meer wensen? Wat dacht je van een huisdiervriendelijk park, een mindervaliden-vriendelijk park of een vuurwerkvrij vakantiepark? Het kan allemaal!

Ook qua activiteiten zijn er talloze mogelijkheden bij de verschillende vakantieparken. Vissen, paardrijden, duiken, golfen, tennissen, zeilen, een attractiepark bezoeken: ieder park heeft zijn eigen activiteiten waar je uit kunt kiezen. De meest populaire bezigheden van Nederlanders die een parkvakantie maken blijven overigens wandelen en fietsen. Lekker de natuur in!

De populairste plekken waar mensen graag op vakantie gaan zijn de waddeneilanden, de veluwe, Drenthe, Zeeland en Limburg. Op deze locaties vind je daarom ook voldoende aanbod met veel mogelijkheden.

Luxe bungalowpark Hof van Saksen

Parkvakanties

Wil jij met je gezin, familie of vrienden naar een vakantiepark? Dan is Parkvakanties een héél handige site! Parkvakanties is dé vakantiepark specialist van Nederland en toont een compleet overzicht met alle vakantie- en bungalowparken in Nederland en elders in Europa.

Op Parkvakanties zoek, bekijk en vergelijk je eenvoudig alle parken. Je kunt zoeken op ligging, thema, kenmerken, type verblijf of activiteiten. Van ieder vakantiepark vind je een gedetailleerde parkpagina met veel informatie, accommodatie mogelijkheden, tips, foto’s, video en de leukste uitstapjes in de buurt staan er ook bij.

Daarnaast kun je ook nog eens beoordelingen en reviews lezen van andere bezoekers. Op die manier krijg je een heel goed beeld van het park en kun je goed bepalen of het voldoet aan je eisen.

In het Parkvakanties blog vind je inspiratie en tips voor je volgende reis. En ook ideaal: je vindt op Parkvakanties ook de beste aanbiedingen, kortingen en vakantiepark deals!