Landenweb.nl

NEDERLAND
BOOT HUREN IN NEDERLAND

Nederland is een echt waterland en dus de ideale bestemming om een boot te huren en een dag of langer te vertoeven op het water. Geniet van een vaartocht op de grachten, kanalen, meren of op de Noordzee. Nederland biedt ontelbare mogelijkheden voor een vaarvakantie. Ontdek de stadscentra vanuit een ander perspectief of zoek de rust op in natuurparken en stille wateren verspreid over het land. Hier volgen enkele topbestemmingen om een boot te huren in Nederland.

Harderwijk

Wilt u graag de provincie Gelderland ontdekken? Dan kan u een boot huren in Harderwijk. Deze gemeente gelegen aan het water is de perfecte uitvalsbasis voor een vaarvakantie in Nederland. Het Veluwemeer ligt vlakbij en is verbonden met het Ijsselmeer en ook het Markermeer. Naast vaarmogelijkheden heeft Harderwijk ook heel wat cultuur te bieden. Door de lange visserijgeschiedenis is er ook op culinair vlak veel te ontdekken in Harderwijk. Voor een daguitstap kan u het nationale park de Veluwe bezoeken en genieten van de rust en wilde dieren spotten. Voor een toffe uitstap met kinderen kan u een bezoek brengen aan het dolfinarium, gelegen vlak bij de Lelyhaven. 

Utrecht

Deze centraal gelegen en jonge stad is een andere mogelijkheid voor een vaartocht- of vakantie. U kan een boot huren in Utrecht en de binnenstad verkennen vanop het water. Bewonder de prachtige Utrechtse gevels en snuif de sfeer van de stad op vanop het water. Varen kan zowel op de grachten in het stadscentrum, als op het Amsterdam-Rijnkanaal. Het loont ook zeker de moeite om aan land te gaan en een bezoekje te brengen aan bijvoorbeeld het kasteel de Haar en de Domtoren en Domkerk in het hart van de stad. Als u een zeilboot wilt huren en gaat varen op een meer, kan u de Loosdrechtse Plassen ten noorden van Utrecht overwegen. 

Veerse meer

Voor wie liever aan de stad ontsnapt en de natuur intrekt, is er het Veerse meer. Dit meer, gelegen in Zeeland, biedt eindeloze mogelijkheden voor een vaartocht. U kan een boot huren op het Veerse meer en de hele regio per boot ontdekken. Vaar richting binnenland op de kanalen of kies ervoor om de Noordzee op te gaan. Neem ook zeker de tijd om de dorpen in Zeeland te verkennen. Middelburg is een pittoreske middeleeuws dorp dat absoluut een bezoek waard is. Voor wie graag een strandwandeling maakt, is het Banjaardstrand vlak bij het Veerse meer een must-visit. 

Nederland is de bestemming om te genieten van een vaarvakantie en cultuur en natuur te combineren. Huur heel eenvoudig een boot bij Nautal en plan de vaartocht van uw dromen. Geniet samen met familie of vrienden van ontspanning op het water. Stap aan boord en geniet!