Landenweb.nl

NEDERLAND
5 tips voor het huren van een huis

Een huis huren kan een ondankbare taak zijn. Bijna iedereen krijgt er op een bepaald moment in zijn leven mee te maken, maar als het om hulp en advies gaat, kunnen huurders zich vaak vergeten voelen. Overal worden initiatieven gelanceerd om starters, gezinnen die de vastgoedladder beklimmen en gepensioneerden die moeite hebben om hun huis te behouden, te helpen, maar zelden worden huurders geholpen. Gelukkig bestaat tegenwoordig huurmedia bv waardoor je relatief eenvoudig en snel een woning kunt huren. Het is een goed idee om hierbij de onderstaande tips te gebruiken zodat je geen spijt krijgt van je keuze! 

Bekijk de woningen

Rondkijken in huurwoningen kan een beetje een fluitje van een cent zijn, maar als je iets vindt dat je leuk vindt, geef het dan geen tien minuten de tijd. Controleer alles goed. Heeft het centrale verwarming, een wasmachine, vaatwasser, degelijke koelkast en vriezer? Hoe zijn de douches? Zijn de ramen in goede staat? Deze kunnen allemaal worden vergeten in de hitte van het moment. Maak een checklist om mee te nemen bij het bezichtigen van woningen die je echt bevallen.

Doe goed onderzoek

Besteed voldoende tijd aan het verkennen van de omgeving. Het voordeel van huren is dat je kunt verhuizen als je huurperiode afloopt, maar denk niet te korte termijn – zorg ervoor dat dit het gebied is waar je wilt wonen. Als je kinderen hebt, zorg er dan voor dat je de lokale scholen en niet alleen de dichtstbijzijnde - je krijgt mogelijk geen plaats gegarandeerd. De beste manier om een ??gevoel voor een gebied te krijgen, is door het te bezoeken en er te voet rond te dwalen.

Onderhandel over de prijs

Of je nu te maken hebt met een makelaar of een verhuurder, het is belangrijk om te onthouden dat jij de overhand hebt. Ze willen het pand verhuren en als het leeg staat als je het bezichtigt, willen ze graag zo snel mogelijk iemand binnenhalen. Doe een bod onder de gevraagde huurprijs, meestal is het mogelijk om 20 euro per maand of 5 euro per week korting te krijgen, of misschien meer. Het klinkt niet als veel, maar elke bespaarde euro is er weer een in je zak.

Vertel de verhuurder over problemen

Verhuurders zijn niet paranormaal begaafd. Je weet misschien dat de wasmachine niet meer werkt en moppert erover, maar tenzij iemand ze vertelt dat ze niet weten dat er werk aan de winkel is. Wees niet verlegen om problemen te melden, een kosteloze reparatie is een van de privileges van een huurder. Een goede huisbaas zal het ook op prijs stellen als er iets moet gebeuren - het is tenslotte hun investering waarin jij woont.

Stel incasso’s goed in

Een huurder zijn die niet op tijd betaalt, is de beste manier om ervoor te zorgen dat je verhuurder of makelaar zijn best niet doet om je te helpen. Als je alle financiën goed op orde hebt en de borg, de eerste maand huur en de daaropvolgende huur op tijd betaalt, betekent dit dat je verhuurder onmiddellijk ter plaatse is als het sanitair kapot gaat of als je een nieuwe oven wilt.

 

5 tips voor het huren van een huis