Landenweb.nl

MOLDAVIE
Bevolking

To read about MOLDOVA in English - click here

Hotels Moldavie

Steden MOLDAVIE

Chisinau

Bevolking

Moldavië heeft 3.474.121 inwoners (2017). Dat betekent dat de bevolkingsdichtheid ca. 103 mensen per km² bedraagt. Moldavië is daarmee één van de dichtst bevolkte gebieden van de voormalige Sovjet-Unie.

De bevolking bestaat voor het grootste deel uit Moldaviërs (75%) en verder uit o.m. Oekraieners (ca. 6,6%), Russen (ca. 4%) en Gagaoezen (4,4%; een Turkse taal sprekende, maar cultureel en religieus meer aan de Bulgaren verwante groep), Bulgaren (1,9%) en overigen. Van de Russen leeft tweederde in de steden. Over het algemeen leeft ongeveer de helft van de bevolking in de steden.

De meeste Gagaoezen en Bulgaren leven in Zuid-Moldavië. In Trans-Dnjestrië bestaat de bevolking voor een groot deel uit Russen en Oekraïners. De grootste steden zijn Chisinau, Tiraspol, Beltsy en Bendery.

De bevolking bestaat voor 18,2% uit personen van 0-14 jaar; voor 69,2% uit personen van 15-64 jaar en voor 12,6% uit personen van 65 jaar en ouder. De bevolkingsgroei is negatief en bedroeg in 2017 -1,05%. Het geboorte- en sterftecijfer bedroeg in 2017 respectievelijk 11.5 en 12.6 per 1000 inwoners. De levensverwachting voor mannen bedraagt 67,1 jaar en voor vrouwen 75,1 jaar.

advertentie

MOLDAVIE LINKS

Advertenties
• Hotels Trivago
• Djoser Rondreis Moldavie
• Hotels Moldavie
• Autoverhuur Sunny Cars Moldavië
• Transport Moldavië - TTS Quality Logistics B.V
• Boeken, ook tweedehands, over MOLDAVIE bij Bol.com

Nuttige links

Moldavië Statnederland (N+E)
Reisinformatie Moldavië (N)

Bronnen

Williams, N. / Romania & Moldova

Lonely Planet

Belarus & Moldova : country studies

Federal Research Division, Library of Congress

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt mei 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems