Landenweb.nl

KOEWEIT
 

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Arabisch
  Hoofdstad  Koeweit-stad
  Oppervlakte  17.818 km²
  Inwoners  4,376,447
  (2021)
  Munteenheid  Koeweitse dinar
  (KWD)
  Tijdsverschil  +2
  Web  .kw
  Code.  KWT
  Tel.  +965

To read about KUWAIT in English - click here

Autoverhuur Sunny Cars Koeweit

Geografie en Landschap

Geografie

Koeweit ligt in het Midden-Oosten. Ten westen en noorden van Koeweit ligt Irak, ten oosten ligt de Perzische Golf en ten zuiden Saoedi-Arabië.

advertentie

Koeweit Satellietfoto Foto: Publiek domein

Een aantal eilanden voor de kust behoort ook tot Koeweit. De grootste daarvan zijn Bubiyãn, Warhab en Faylakah. De oppervlakte van Koeweit is 17.820 vierkante kilometer en het land is daarmee ongeveer 0,45 keer zo groot als Nederland.

advertentie

Landschap

Koeweit bestaat voornamelijk uit grindwoestijn en zandvlakten, met slechts hier en daar een heuvel (tot 300 m hoog), enkele sikkelduinen (barchanen) en wat oases. De woestijn wordt van het noordoosten naar het zuidwesten toe hoger. Langs de kust liggen ondiepten en moerassen. De eilanden in het noorden zijn ontstaan door slibafzetting. Koeweit kent geen rivieren of meren.

advertentie

Zandstorm in de woestijn van KoeweitPhoto: Kuwaitsoccer CC BY-SA 3.0 no changes made

Klimaat en Weer

Koeweit heeft een uitgesproken woestijnklimaat met heel erg hete zomers en korte wat koelere winters. Het land is een van de warmste landen ter wereld. Tijdens de zomermaanden ligt de gemiddelde temperatuur rond de 25 °C met uitschieters van 60 °C. In de winter kan het soms vriezen en valt er wat neerslag. De gemiddelde neerslag ligt tussen de 10 en 200 mm per jaar.

Planten en Dieren

Planten

Koeweit kent weinig flora. Na een periode van regen groeien in de woestijn cactussen en een aantal struiken. In een enkele oase groeien dadelpalmen. De zoutmoerassen worden gekenmerkt door de zoutwaterplanten die er groeien. Voorkomende gewassen zijn cactus, dadelpalm, graan, gras, meloen en tomaat.

Dieren

Ook de dierenwereld is beperkt vanwege de grote droogte. Voorkomende dieren zijn garnaal, geit, kameel, krab, haas, kip, schaap en valk.

KOEWEIT LINKS

Advertenties
• Koeweit Hotels
• Autoverhuur Sunny Cars Koeweit
• Hotels Trivago
• Boeken, ook tweedehands, over KOEWEIT bij Bol.com

Nuttige links

Koeweit Startnederland (N)
Reisinformatie Koeweit (N)
Reizendoejezo - Koeweit (N)

Bronnen

Elmar Landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt maart 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems