Landenweb.nl

DUBAI
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Arabisch
  Hoofdstad  Dubai
  Oppervlakte  4.114 km²
  Inwoners  3,430,000
  (2021)
  Munteenheid  VAE-dirham
  (AED)
  Tijdsverschil  +3
  Web  .ae
  Code.  ARE
  Tel.  +971

To read about DUBAI in English - click here

Dubai verre reizen van ANWB

Vakantie en Bezienswaardigheden

Toerisme in Dubai is een belangrijk onderdeel van de strategie van de overheid van Dubai om de stroom van buitenlands geld naar het emiraat te handhaven. Dubai is aantrekkelijk voor toeristen dat is hoofdzakelijk gebaseerd op winkelen, maar ook op het bezoeken van oude en moderne attracties. In 2007 was Dubai de 8e meest bezochte stad van de wereld. Dubai zal naar verwachting meer dan 15 miljoen toeristen onderdak te bieden in 2015.

De Burj al-Arab is het belangrijkste icoon van Dubai. Burj al-Arab is vooral een luxe hotel. De hoogte van de Burj al-Arab, ontworpen door Tom Wright is 321 meter en het gebouw heeft 66 verdiepingen. Het staat op een kunstmatig eiland dat 280 meter voor de kust in de Perzische Golf ligt. De Burj Khalifa is zelfs nog hoger met 153 verdiepingen. Dit gebouw bevat een hotel, kantoorruimte en woonflats met alle luxe voorzieningen.

Jumeirah strand is het meest beroemde strand en een grote toeristische attractie in Dubai. Dit strand strekt zich uit over 7 km en is verdeeld in zeven stranden. Wild Wadi Water Park ligt aan het Jumeirah strand. Er is een gigantische waterspeeltuin. In het Water Park kunnen kinderen genieten van de vele attracties.

De goud Soukh is de meest beroemde goudmarkt in de wereld. Hier zijn goudwinkels waar je een groet verscheidenheid aan gouden producten kunt krijgen in verschillende kwaliteit. Men verkoopt hier niet alleen goud, maar ook een scala aan parfums, specerijen en kleding.

advertentie

DUBAI LINKS

Advertenties
• Dubai Tui Reizen
• Hotels Trivago
• Naar Dubai met Sunweb
• Autoverhuur Sunny Cars Dubai
• Djoser Rondreis Dubai
• Dubai verre reizen van ANWB
• Dubai hotels
• Boeken, ook tweedehands, over DUBAI bij Bol.com

Nuttige links

Dubai Reisverslag (N)
Reizendoejezo - Dubai (N)
Vakantie Dubai Jouwpagina (N+E)

Bronnen

Elmar Landeninformatie

www.landenweb.nl/verenigde-arabische-emiraten

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt april 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems