Landenweb.nl

DOMINICA
Bevolking

To read about DOMINICA in English - click here

Hotels Dominca

Bevolking

Er wonen in 2017 in totaal 73.897 mensen op Dominica. 70 procent van de bevolking leeft in de stad voornamelijk in de hoofdstad Roseau en 30 procent leeft op het platteland. De voornaamste bevolkingsgroepen zijn zwarten en caribiërs. Een deel van de bevolking stamt af van de slaven uit Afrika en een deel stamt af van de slaven van het buureiland Martinique. De Carib indianen zijn de laatste afstammelingen van het volk dat eens alle eilanden in het Caribische gebied overheerste. De indianen zijn de laatste jaren geïntegreerd in de Dominicaanse samenleving waardoor hun leven in vele opzichten is veranderd.

Taal

De officiële taal is Engels, maar Creools-Frans wordt veel gesproken door de Dominicanen. Creools is een unieke mengeling van talen, waaronder Frans, Caribe, en Afrikaanse grammaticale regels en woordenschat. Het dialect bekend als Kokoy is een andere Creoolse taal. Kokoy is een vorm van Pidgin Engels dat bestaat uit een mengsel van Dominicaans creools.

Godsdienst

Het christendom is de godsdienst van de meerderheid op Dominica. Tachtig procent van de bevolking is rooms-katholiek, tegen 15 procent protestants. De overige inwoners hebben geen religieuze voorkeur. De grondwet van Dominica voorziet in vrijheid van godsdienst.

advertentie

DOMINICA LINKS

Advertenties
• Voja Travel Dominica
• Hotels Dominica
• Doninica Cruise Tui
• Hotels Trivago
• Boeken, ook tweedehands, over DOMINICA bij Bol.com

Nuttige links

Dieren in Dominica (N)
Dominica Startnederland (N+E)
Reisinformatie Dominica (N)
Reizendoejezo - Dominica (N)

Bronnen

Elmar Landeninformatie

Wikipedia

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt april 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems