Gletsjers Patagonie
landschap patagonie

Wie Patagonië wil bezoeken zal zich goed voor willen bereiden. Het uitgestrekte gebied wat zowel de landen Argentinië als Chili beslaat wordt door vele omschreven als het mooiste gebied ter wereld. De natuur is er nog ongerept en het landschap veranderd er van besneeuwde bergen naar stoffige oases. 

Patagonië is één van de populairste bezienswaardigheden van Argentinië en Chili. Het wordt dan ook steeds populairder onder reizigers. Steeds meer mensen weten het gebied te vinden. Al dan niet op zich zelf of georganiseerd. Het is d

Patagonië in Argentinië of Chili?

Het antwoord op deze vraag is vrij kort. Het ligt in beide landen. Patagonië is een streek in het uiterste zuiden van Zuid Amerika. Het duidt het gebied aan dat slaat op Chili en Argentinië. 

Het is een prachtige natuur gebied beroemd om zijn avonturen en avonturiers die er zijn geweest. Veel mensen huren een camper of auto om het gebied te ontdekken. Dit geeft je de vrijheid om te gaan en staan waar je wil. 

Wat kun je allemaal doen in Patagonië?

Behalve dat je er van de indrukwekkende natuur kunt genieten kan je er nog een aantal dingen doen. Zo kan je er walvissen spotten. Natuurlijk dien je dan wel de zee op te gaan met de natuur. Vooral de baai van Golfo Nuevo is een populaire plek bij walvissen waar je ze goed kunt spotten. 

Verder kan je de meest zuidelijke stad ter wereld, Ushuaia, bezoeken. Je hebt wel wat tijd nodig om de stad te kunnen bezoeken vanwege de afstand. Maar het is wel een unieke plek omdat geen stad ter wereld zo zuidelijk ligt. De stad zelf is weinig spectaculair. De omliggende omgeving is prachtig.

Bezoek Tierra del Fuego, ook wel Vuurland genoemd in het nederlands. Wederom is de plek zelf niet bijzonder, wat het bijzonder maakt is dat het de het het dichtbijzijndste punt van Antarctica is.

Bariloche is een geweldig mooie plek in de bergen van Patagonië. Het is een soort droom plek. Beroemd vanwege de chocolade die er vandaan komt. Het is een mooie plaatst om te overnachten vanwege de ligging en het uitzicht op de indrukwekkende natuur met besneeuwde bergtoppen.

wat kost het?

Helaas is Patagonië relatief duur. Dat is natuurlijk een mening, want iedereen heeft een andere standaard. Maar vergeleken met de rest van Zuid Amerika is het gebied duur. Dat heeft te maken met de grote afstanden en het ruige landschap. Goederen zijn schaars en het kost een hoop geld om goederen te verkrijgen.

Als je heel zuinig bent, slaapt op een camping en je eigen maaltijd kookt moet je rekenen op zo'n €45 euro per dag, per persoon. Ga je met een georganiseerde reis dan heb je het al snel over zo'n €120 tot €195 euro per dag, per persoon.

Hou daar rekening mee in de planning van je budget.

Hoe kom je er?

Je kan er zowel met de bus als het vliegtuig naar toe reizen. Het is logisch dat met het vliegtuig sneller is dan met de bus. Een busreis vanuit Buenos Aires naar het begin van Patagonië duurt al snel 24 uur. De kosten van een vliegticket zijn dusdanig laag dat het zeker het overwegen waard is mocht je tijd willen besparen. 

De andere mogelijkheid is om zelf te reizen met een gehuurde auto of camper. Ook dan zijn de afstanden er groot. Neem dus de tijd om Patagonië te ontdekken.

ARGENTINIE LINKS

• Argentinie Vliegtckets.nl
• Fox verre reizen van ANWB
• Rondreis Argentinie
• Djoser Rondreizen Argentinie
• Rondreizen Argentinie
• Backpackenzuidamerika.nl (N)
• Vakantie Argentinie
• Buenos Aires Vliegtickets Tix.nl
• Argentinië Hotels
• Autoverhuur Sunny Cars Argentinië

Artikelen


   ARGENTINIE

Een Belg in Ushuaia
Vanuit Argentinië naar Antarctica
Patagonië bezoeken