Landenweb.nl

ZWITSERLAND
Wandelvakantie Champex du Lac

Tekst en foto': Els en Coen van Schie

Zondag 5 september was het weer zover: Voor de 12e keer op rij naar Zwitserland. Met mooi weer vertrekken we rond 8.00 uur en gaan bij Didam de grens over naar Duitsland. Vandaag rijden we naar het Duitse plaatsje Bad Krozingen voor een overnachting in Hotel Baren. Bad Krozingen is een erg leuke plaats waar we al eerder geweest zijn. Het is vooral een kuuroord. Je kunt hier ook mooie wandelingen maken, maar wij hebben daar helaas geen tijd voor. Morgen rijden we alweer verder naar Champex du Lac.

Maar we hebben pech.

Door afsluiting van de rondweg bij Keulen worden we tot 2 maal toe door de TomTom rond Keulen geleid. Toen we eindelijk de juiste weg vonden kwamen op de A6 door heel Duitsland in lange files terecht, wat ons een vertraging kostte van ruim 3.00 uur. Het plan om in de middag gezellig in Bad Krozingen te winkelen is in de mist gegaan. Helaas, misschien op de terugweg. Toen we eindelijk de juiste weg. Ook dan gaan we in Bad Krozingen een nachtje slapen, maar dan in een ander hotel voor de afwisseling.

Champex du Lac

Na een lekker ontbijt rijden we vandaag door naar Martigny. Bij het station is ook een Welkom reisburo van het SBB-office aanwezig. We kopen daar een Swiss Flex Pass. Met deze pas kunnen we 4 dagen onbeperkt gebruik maken van trein, bus en boot door heel Zwitserland. De geldigheidsduur is een maand. Maar wij blijven hier maar 10 dagen helaas. Vanaf Marigny worden we door de TomTom gelijk naar boven gestuurd over een erg steile 12 km lange weg, met veel haarspeldbochten naar Champex du Lac.

Achteraf bleek dat er vanaf Orsieres ook een weg naar boven gaat maar breder en voor ons gevoel minder bochtig. Je moet het maar weten. Rond de middag komen we aan in Champex du Lac gelegen op 1466 meter. We pakken de koffer uit,lopen naar het Tourisme office en gaan dan eerst eens lekker eten, om daarna een wandeling rond het meer te maken.

Montreux

Het is vandaag een beetje bewolkt en er is wat regen voorpelt. Kunnen we vandaag mooi gebruik maken van onze Swisspas. Met de bus rijden we naar Orsieres en vervolgens per trein, met een overstap in Martigny naar Montreux. Het is tegen onze principes om tijdens onze vakantie in de auto te rijden. Je kunt zoveel meer genieten als je reist met bus en trein van de mooie omgeving. In Montreux aangekomen spettert het wel een beetje.

We lopen eerst een beetje rond in het centrum en ontdekken het standbeeld van Freddy Mercury aan de boulevard. Montreux is mondain met veel mooie winkels. Ook maken we nog een 2 uur durende boottocht over het meer van Geneve. Het is inmiddels droog geworden. De boot stopt bij verschillende plaatsen aan het meer en we genieten. Ook de vele luxe hotels zijn erg mooi om te zien.

Martigny

Ook vandaag is het nog geen mooi weer om de bergen in te gaan. We gebruiken weer onze Swisspas en reizen naar Martigny. Bij het buro voor Tourisme halen we een plattegrond van de stad en volgen een mooie stadswandeling met bezienswaardigheden, waaronder het Amfitheater en overblijfselen van Romeinse nederzettingen. Een bezoekje aan het museum van het Foundation Pierre Giaradda is ook erg de moeite waard. In een mooi aangelegd park staan de mooiste beelden.

Vervolgens gaan we naar het museum van de St Bernard hond. Je kunt hier een documentaire bekijken over de samenwerking van de honden met de monniken. Zij hebben in het verleden al vele mensen uit de sneeuwlawines gered. De honden krijgen hier een VIP behandeling en worden tot in de puntjes verzorgd. Ze zijn groot maar erg lief.

------

Lees verder over La Breya, Col du St. Bernard en de Mont Blanc op Wandelvakantie Champex du Lac

Overnachting in Bad Krozingen
Office du tourisme in Champex du Lac
Ons verblijf in Champex du Lac
Standbeeld Freddy Mercury in Montreux
Museum van de St. Bernardhond in Martigny