Landenweb.nl

ZWEDEN
vakantie in Örnsköldsvik Zweden

Örnsköldsvik, een kommun(gemeente) in Ångermanland, zuidelijk Norrland. kenmerkt zich door haar uitgelezen natuur van oerbossen,heuvellandschappenen en honderden meren.het oostelijk gedeelte van Örnsköldsvik ligt aan de Botnische Golf en kenmerkt zich door het werelderfgoedgebied de 'Höga Kusten' een van de enige overgebleven geologisch rijzende gebieden van Europa en het hoogste kustgebergte langs de Botnische golf. Binnen dit gebied bevindt zich het natuurreservaat de Skuleskogen. dit gebied wordt doorkruist door de E4 de centrale doorgangsweg van Zuid naar Noord Zweden welke u naar stad Örnsköldvik brengt een kleine stad van 28.000 inwoners met alle moderne voorzieningen waaronder ook een tropisch zwembad en natuurlijk de thuishaven van 'Modo' de plaatslijke ijshockey vereniging die in het seizoen 2006/2007 landskampioen werd.
Ten westen van de stad strekt de kommun zich verder uit naar de landstreek Anundsjö hier vindt u de Zweedse oerbossen,diverse natuur reservaten zoals Stockholmsgatorna, lilsjöslåttern en Vändåtberget. Het gebied kemnmerkt zich door de vele visrijke meren en stromen. (o.a.zalmforel,snoek,röding en öring)en binnen het gebied kan uitstekend gewandeld worden en met BMX fietsen, gefietst worden over de uitgezette route's. natuurlijk kan er ook gezwommen worden in een van de vele meren. Tevens kan men genieten van de rust van het landschap en het oude Zweden bewonderen door de vele authentieke gebouwen of een bezoek brengen aan Gammelgården in Myckelgensjö, een authentiek landbouwbedrijf en het decor van de verfilming van het Zweedse klassieke kinderboek 'de kinderen van de grote fjeld'.(barnen i fran Frostmofjället) het Zomerklimaat is mild binnen dit gebied met een gemiddelde dagtemperatuur van 19 graden en kenmerkt zich door lange droge periodes.
in de winter kan men in het Anundsjö gebied verscheidene vormen van wintersport beoefenen o.a. alpineskieën in Solberg, langlauffen in Rödvattnet en Solberg en binnen gebied bevinden een aantal snow-scooter trajecten ook wordt er in het gebied veel aan ijsvissen gedaan. de beste periode voor de wintersport binnen dit gebied is eind januari t/m eind maart de temperatuur is dan gematigd (dagtemperatuur -7 graden) en kenmerkt zich door zonnige periodes, droge lucht en langere dagen. binnen dit gebied kan men verblijven op een van de verscheidene campings welke de beschikking hebben over winterharde stugor (vakantiehuisjes) of verblijven in de Gästgiveri in Bredbyn. allen te bereiken via de 'Sägavägen' N348, de Oost - West Route door Scandinavië. Één van de Campings binnen dit wordt beheerd door Nederlanders. Örnsköldsvik Kommun kenmerkt zich door de grootste natuur waar iedere Wandelaar, sportvisser, vogel en plantenliefhebber zich thuis zal voelen. Kortom, zeker een bezoek waard.

Klik op de menuknop bovenaan het scherm voor meer informatie