Landenweb.nl

ZUID-AFRIKA
Stage in Zuid Afrika

Stage lopen in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een bijzondere en populaire stagebestemming voor Internationale studenten. Er is veel te beleven, het land van de wilde dieren, de mode, en de goede stageplekken. Wanneer je stage loopt in Zuid-Afrika verveel je je nooit! De meeste studenten lopen stage in Kaapstad.

Stages

Voor bijna elke opleiding zijn er wel stages mogelijk in Zuid-Afrika. Het is vooraf wel belangrijk dat je de eisen van je opleiding en je persoonlijke wensen op een rijtje hebt. Zo weet je precies welke stages bij je kunnen passen.
Zuid-Afrika is een relatief goedkope stagelocatie. Houdt er wel rekening mee dat de meeste stages in Zuid-Afrika onbetaald zijn.

Wanneer je stage gaat lopen in Zuid-Afrika heb je een visum nodig. Meer informatie over het aanvragen en de kosten van het visum voor Zuid-Afrika vind je bij het onderdeel ’visum’ van de landeninformatie.

Voor bijna alle opleidingen zijn er stageplekken beschikbaar in Zuid-Afrika, doe je een nieuwe opleiding of ben je al afgestuurd en wil je toch weten of het mogelijk is om naar Zuid-Afrika te gaan? Neem dan contact op via info@abroad-internships.com en wij laten je weten of er ook voor jou een stage mogelijk is in Zuid-Afrika!

Stage Visum Zuid-Afrika

Voor Zuid-Afrika heb je niet altijd een visum nodig, dit hangt af van de duur van je stage.

Periode van maximaal 3 maanden

Wanneer je stage korter is dan 3 maanden, hoef je geen visum aan te vragen. Je zult dan bij binnenkomst in Zuid-Afrika bij de douane een visitors permit ontvangen dat 3 maanden geldig is. Bij de douane zal je een officiële verklaringsbrief laten zien dat is getekend door het bedrijf. Hierin staat beschreven wat je gedurende je stageperiode zal doen in Zuid-Afrika.

Periode van 3 tot 6 maanden

Na je eerste 2 maanden in Zuid Afrika moet je een bezoek brengen aan Binnenlandse Zaken. Neem de volgende documenten mee:

• Uitnodigingsbrief van de instantie waar je stage loopt
• Retour vliegticket
• Kopie van je reisverzekering
• Bewijs van goed gedrag
• Bewijs van inschrijving bij je opleiding
• Bewijs van voldoende financiën (kopie van recente bankafschrift/kopie van financiën goedgekeurd door ouders of voogd/kopie van bewijs van studie financiering)

Bij Binnenlandse Zaken moet je vervolgens een paar formulieren invullen en ongeveer 450,00 ZAR betalen (40,00 euro). Na ongeveer een week kun je het verlengde visum ophalen.

Periode van langer dan 6 maanden

Als je langer dan 6 maanden in Zuid Afrika zult verblijven, zal je het visum in je eigen land moeten aanvragen. Dit visum krijg je over het algemeen alleen als je een bewijsbrief hebt waarin wordt aangegeven dat je op onbetaalde vrijwillige basis werkt. Deze brief kunnen wij bij Abroad Internships aan je verstrekken

Vergeet niet dat de bovenstaande informatie soms kan veranderen voor verschillende nationaliteiten. We houden alles zo goed mogelijk up to date!

Wil je meer weten over stagemogelijkheden in Zuid-Afrika?
Neem dan contact op met Abroad Internships, zij kunnen je begeleiden bij de zoektocht naar een passende stage op maar in Zuid-Afrika. Ga naar Abroad Internships voor meer informatie. Je vindt hier ook ervaringen, vacatures en alle andere informatie die je nodig hebt.

Succes!

Susanne,

Abroad InternshipsStudenten Zuid-Afrika