Landenweb.nl

ZUID-AFRIKA
Rondreis Zuid Afrika

Zuid-Afrikaanse vrouw

Zuid-Afrika is echt een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Tijdens een rondreis Zuid-Afrika kom je een ongekende hoeveelheid verschillende soorten dieren en planten tegen en kun je genieten van vele, indrukwekkende landschappen. Ook voor sportievelingen heeft Zuid-Afrika veel te bieden, zo zijn er talloze plekken waar je goed kunt surfen, klimmen, paardrijden of bungee jumpen.

Als je avontuurlijk bent ingesteld kun je zelfs gaan duiken met haaien of overnachten in een tentje terwijl je in de verte het gebrul van de leeuwen hoort. Er zijn veel wildparken en Zuid-Afrika is ook heel geschikt voor het houden van lange wandeltochten, bijvoorbeeld in het Drakensberg Gebergte dat tussen Durban en Johannesburg ligt. Ook het eten is goed in Zuid-Afrika, en wat te denken van de fantastische Zuid-Afrikaanse wijnen?

Kaap de goede hoop

Het landschap van Zuid-Afrika is zeer afwisselend en de kleuren zijn heel intens. Je vindt er bijvoorbeeld de verlaten Kalahari woestijn, het bekende Krugerpark en de Tafelberg. Rotsachtige landschappen en uitgestrekte savannes wisselen elkaar af. Zuid-Afrika zindert, dat valt niet uit te leggen, dat moet je ervaren. Niet voor niets keren mensen die het land eenmaal hebben bezocht nog vaak terug naar Zuid-Afrika.

Het klimaat wordt aangeduid als zonnig en prettig en in de winter is het er mild, hoewel het dan in de bergen soms wel kan sneeuwen. Zuid-Afrikanen staan bekend om hun grote gevoel voor humor, enthousiasme en gastvrijheid en de taal is bijzonder fantasierijk.

Rondreizen in Zuid-Afrika

Kaapstad

Belangrijke steden die je tijdens een rondreis door Zuid-Afrika kunt bezoeken zijn Johannesburg, Kaapstad, Pretoria en Bloemfontein. De grootste van deze steden is Johannesburg, kortweg Jo'burg genoemd, waar aan het eind van de 19e eeuw de goudkoorts heerste. Als gevolg daarvan zijn veel mensen naar deze stad getrokken en tegenwoordig staat de stad bekend om zijn drukke zakenleven. Bezoek hier bijvoorbeeld de Nelson Mandela brug, Brixton Tower en het kunstzinnige voorstadje Melville.

Township bij Johannesburg

Vanuit Jo'burg is Pilanesberg Game Reserve het best bereikbare wildpark en een goede gelegenheid om de Big Five te zien; de olifant, luipaard, neushoorn, leeuw en buffel.

Het bekendste park van Zuid-Afrika is natuurlijk het Kruger National Park. Hier vind je een grote verscheidenheid aan wild en landschappen en het is dan ook de perfecte bestemming voor een safari. Heel anders is de omgeving van Letaba, er lopen drie rivieren door dit district en het is zeer rijk aan vruchtbare valleien vol subtropische vruchten. Voor indrukwekkende vergezichten moet je in Blyde River Canyon zijn en dan met name op het prachtige punt God's Window, waarover de naam eigenlijk al genoeg zegt.

Leeuwen in Krugerpark

Mooie uitzichten heb je vaak ook in de Vallei der Verlatenheid en in het nabijgelegen Graaff Reinet, omgeven door het Camdeboo National Park, vind je een mysterieus gebied vol stilte, 'Karoo bossies' en een indigoblauwe lucht. Vergeet bij een rondreizen Zuid-Afrika ook niet om een bezoek te brengen aan de Tafelberg. Deze vind je bij Kaapstad en hij is te voet of per 'sweefspoor' te bereiken. Wijnliefhebbers moeten zeker naar Kaap de Goede Hoop, waar overigens ook een leuke pinguïnkolonie te vinden is.

Zelf een rondreis in Zuid-Afrika maken? Maak dan een keus uit een individuele rondreis Zuid-Afrika of een groepsrondreis Zuid-Afrika.

Voor meer Zuid-Afrika informatie, tips, ervaringen en reisverhalen, neem eens een kijkje op de reisgids Zuid-Afrika van ReisMee.nl.