Landenweb.nl

VIETNAM
Rondreis Vietnam 1

Vietnamese

Bij de naam Vietnam denken de meeste mensen niet direct aan vakantie. Tijdens een rondreis Vietnam zul je echter al snel ontdekken dat het je bijzonder veel te bieden heeft en een bezoek echt meer dan waard is. Het is een waar feest voor de zintuigen om rond te reizen door dit fascinerende land. De kleuren zijn er prachtig helder en de natuur gaat net een stapje verder dan in de omringende landen.

De kustlijn is grillig, de rijstvelden glinsteren in de zon en de bergen zijn indrukwekkend. Ook vind je er paleizen en pagodes, tomben en tempels. Vietnam is een zinderend avontuur dat je minstens een keer in je leven moet hebben beleefd. Het is een langgerekt land zodat er bij rondreizen met verschillende klimaten rekening moet worden gehouden.

Cu Chi tunnels

Wat wij de Vietnam oorlog noemen, wordt daar de Amerikaanse oorlog genoemd, het is maar net hoe je het wilt bekijken. De geschiedenis van Vietnam gaat echter veel verder terug en Vietnam is dan ook rijk aan historische plaatsen en tempels die eeuwen oud zijn.

Markt

Naast het oude zie je langzaam maar zeker het nieuwe en moderne Vietnam ontstaan. Zo wordt er bijvoorbeeld druk gebouwd aan bruggen, autowegen en een snelle trein tussen het noorden en het zuiden van het land. Het grootste gedeelte van de Vietnamese bevolking woont en leeft in de nabijheid van de vruchtbare rivierdelta’s, waar veel rijst wordt geproduceerd. De hoofdstad Hanoi ligt op de rechteroever van de Rode Rivier en heeft miljoenen inwoners.

Rondreizen in Vietnam

Verkeersdrukte in Hanoi

Een rondreis door Vietnam is een ware belevenis. In Hanoi zul je versteld staan van de gigantische hoeveelheid motorfietsen die zich een weg door de stad heen proberen te banen. Men zegt van de stad dat er "a blend of Parisian grace with Asian pace" heerst, een mengeling van Parijse elegantie en een Aziatisch tempo.

Parijs, of beter gezegd Frankrijk, proef je ook goed terug in de Vietnamese gerechten, hoewel de oorsprong ervan in de Chinese keuken ligt. Hanoi leeft in harmonie met haar geschiedenis en de moderne architectuur gaat vloeiend over in de historische gebouwen. De bevolking is uiterst optimistisch en vastberaden om hun land, na alle ellende uit het verleden, sterker en onafhankelijker te maken.

Tijdens de rondreizen Vietnam zijn er een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen. Reizend vanuit Hanoi vind je richting het westen de prachtige groene velden en kleine dorpen van de Mekong Delta. Je ziet hier veel rijstvelden en viskwekerijen en begrijpt al snel hoe waterbuffels aan hun naam zijn gekomen. De bevolking is uiterst vriendelijk en behulpzaam en het is buitengewoon interessant om te zien hoe de mensen hier al jaren overleven met behulp van wat de rivier hen te bieden heeft.

Halong Bay

In de regio’s rond Soc Trang en Tra Vinh vind je de indrukwekkende Khmer pagodes. Een idylle die je niet snel zult vergeten is het eilandje Phu Quoc, het heeft prachtige witte stranden en je kunt er ook heel goed duiken. Neem ook zeker een kijkje in het Nationale park Phong Nha-Ke Bang, dit park heeft talloze grotten, watervallen en ondergrondse rivieren.

Zelf een rondreis in Vietnam maken? Maak dan een keus uit een individuele rondreis Vietnam of een groepsrondreis Vietnam.
Voor meer Vietnam informatie, tips, ervaringen en reisverhalen, neem eens een kijkje op de reisgids Vietnam van ReisMee.nl.