Landenweb.nl

VIETNAM
Halong Bay

Ben je op zoek naar één van de mooiste werken van Moeder Natuur? Dan zou het noorden van Vietnam niet misstaan op je to-do lijstje. Het noorden van Vietnam herbergt Halong Bay, één van de meest spectaculaire plekken in Vietnam. Door de kalkstenen pieken die uit het smaragd groene water rijzen waan je je in een sprookjesland. Een bezoek aan Halong Bay vergeet je nooit meer!

Halong Bay

Halong Bay het wereldwonder

De kalkstenen rotsen maken Halong Bay niet uniek. In Guilin in China of Phang Nga Bay in thailand liggen deze rotsen namelijk ook. Het is meer het aantal rotsen wat Halong Bay zo spectaculair maakt. De 1696 rotsen bij Halong Bay zorgen er voor dat deze spectaculaire regio wordt gezien als één van de zeven wonderen in de wereld als het aankomt op natuur. Halong Bay dankt zijn naam aan een bijzondere legende. Locals zeggen dat een draak naar Halong werd gestuurd door een keizer om een invasie tegen te gaan. Deze draak spuugde parels uit om eilanden en steile bergen te vormen zodat de vijand er niet door kon. Ha Long betekend dan ook ‘descending dragon’.

Halong Bay at Sunset
Halong Bay wordt met alles vergeleken met bijna alle wonderen in deze wereld. Het is een werkelijk unieke plek waar je dagen rond kan dobberen op bootjes en om elke keer weer nieuwe, bijna onwerkelijke, uitzichten voorgeschoteld te krijgen. Met replica boten uit de oude keizertijd drijf je tussen de rotsen door om te overnachten aan boord en te gaan slapen met de mooiste zonsondergang die je je kan voorstellen. De volgende dag wordt je wakker door de golven die tegen de boot kletsen en de opkomende zon die je de zonsondergang van de vorige avond doen herbeleven. Als je niet zo van het stilzitten en genieten bent kan je bij Halong Bay ook nog kajakken, zwemmen en zelfs rotsen beklimmen. Ook zou je Cat Ba kunnen bezoeken, het mooiste en grootste eiland in de baai.

Mocht Vietnam op je lijstje staan en je twijfelt nog, boek dan snel je ticket Vietnam. Plan het noorden van Vietnam wel goed want Halong Bay mag absoluut niet missen tijdens je reis door Vietnam.