Vakantie   

Wil je persoonlijke reistips ontvangen? Klik hier.
Basisgegevens
   Officiële landstaalTadzjieks
   HoofdstadDoesjanbe
   Oppervlakte143.100 kmĀ²
   Inwoners9.266.850 (mei 2019)
   Munteenheidsomoni (TJS)
   Tijdsverschil+4
   Web | Code | Tel..tj | TJK | +992

Vakantie en bezienswaardigheden

De bergen van Pamir zijn de belangrijkste toeristische trekpleister van Tadzjikistan. Ze worden als "het dak van de wereld" genoemd. De bergen bieden mogelijkheden om te klimmen, wandelen, skiën en om plaatselijke nomaden en dorpen te bezoeken. Een aantal touroperators heeft ook avontuurlijke reizen langs de oude Zijderoute, die Tadzjikistan kruist. De weg slingert zich door schilderachtige valleien en over rivieren. Langs de route is een aantal mooie steden, waaronder Pendzhikent en Khujand, waar u kunt winkelen en vers fruit van lokale boeren kunt kopen. Tadzjikistan heeft ook een aantal meren, waaronder het meer van Iskanderkul, dat bekend staat als "de smaragd omlijst door grijze bergtoppen" vanwege de prachtige watervallen en de met sneeuw bedekte bergen. De Kulikalon Meren in de buurt Artuch dienen als basiskamp voor klimmers van de Fann bergen.

Dushanbe de hoofdstad van Tadzjikistan, is een mix van oude Sovjet-architectuur en neoklassieke gebouwen en heeft een zeer ongebruikelijke uitstraling. Er is niet heel veel te zien in de stad, maar je kunt dicht bij de stad Fort Hissar bezoeken, dat is ingericht als een museum van de Tadzjiekse cultuur en geschiedenis. Het oorspronkelijke 13de-eeuwse fort werd vernietigd door Sovjettroepen, maar is herbouwd in zijn oorspronkelijke glorie. In Dushanbe is ook een theater waar balletvoorstellingen te zien zijn.

Shahristan in het noordwesten van het land behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. Deze oude stad had haar glorietijd tussen de zesde en negende eeuw, toen het de hoofdstad van Ustrushana was. Veel van de oorspronkelijke structuren, kastelen en torens liggen in puin, maar ze zijn nog steeds indrukwekkend genoeg om ze een bezoek te brengen. Een deel van de paleiskolommen staan nog steeds rechtop en u kunt een glimp opvangen enkele van de originele schilderijen die de muren versieren.

TADZJIKISTAN LINKS

Advertenties
• Taszjikistan Vliegtickets.nl
• Hotels Tadzjikistan
• Vakantieveilingen bied mee op de beste deals
• Tradetracker plaats advertenties en verdien geld
• Transport Tadzjikistan - TTS Quality Logistics B.V

Nuttige links

Reisinformatie Tadzjikistan (N)
Tadzjikistan Startnederland (N+E)
Telefoongids Tadzjikistan
Schrijf uw artikel over TADZJIKISTAN

Bronnen

Wikipedia

Elmar Landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt maart 2021
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems