Landenweb.nl

RODRIGUES
Geografie en Landschap

Populaire bestemmingen MAURITIUS

Rodrigues

Geografie en Landschap

Geografie

Rodrigues is het kleinste eiland van de Maskarenen-archipel en ligt 550 km ten oosten van Mauritius, 900 kilometer ten noordoosten van Réunion en 1540 kilometer ten noordoosten van Madagaskar. Het eiland is van vulkanische oorsprong en nog"maar" 1,5 miljoen jaar oud. Het eiland wordt omringd door veertien kleinere eilanden, waaronder Île Cocos, Île aux Sables, Île aux Chats, Île aux Crabes en Île Hermitage. Rodrigues heeft een totale oppervlakte van 108 km2 en is van oost naar west achttien kilometer lang en van noord naar zuid maximaal acht kilometer breed. Mauritius is achttien keer groter dan Rodrigues.

advertentie

Rodrigues Satellietfoto

Photo:Publiek Domein

advertentie

Landschap

Het landschap is behoorlijk heuvelachtig met steile hellingen en smalle dalen. De twee hoogste punten zijn de heuvels Limon (393 meter) en Malarctic (326 meter). Het hele eiland is omringd door oeroude koraalriffen en een enorme lagune van 200 km2 biedt beschutting aan de beste stranden met als mooiste strand"Trou d'Argent". Het aantal toeristische stranden is trouwens zeer beperkt; de meeste stranden zijn rotsachtig. Verder telt Rodrigues vele koraalgrotten waarvan de 795 meter lange Caverne Patate de meest bezochte is. Smalle beekjes en riviertjes stromen door de diepe dalen.

advertentie

Kustlandschap Rodrigues met eiland Ile de Hermitage

Photo:Ashwin CM Creative Commons Attribution 2.0 Generic no changes made

Het grootste deel van de soms rotsachtige grond van het eiland is bedekt met gras en struiken. De meeste bosgebieden stellen niet veel meer voor. Het landschap in het zuidwesten is dor, ruw en onvruchtbaar, in tegenstelling tot de regio die loopt van het noorden naar het centrale deel van het eiland. Dit groene gedeelte van Rodrigues is weelderig begroeid.

advertentie
Klik op de menuknop bovenaan het scherm voor meer informatie

RODRIGUES LINKS

Advertenties
• Rodrigues Vliegtickets.nl
• Hotels Rodrigues
• Tradetracker plaats advertenties en verdien geld
• Vakantieveilingen bied mee op de beste deals

Nuttige links

Reisinformatie Mauritius (N)
Reisinformatie Rodrigues (N)
Telefoongids Mauritius
Willgoto Mauritius (N)

Bronnen

Ellis, R. / Mauritius, Rodrigues & Réunion : the Mascarene isles

Bradt

Mauritius, Réunion & Seychelles

Lonely Planet

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt mei 2021
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems