Landenweb.nl

PUERTO RICO
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Spaans, Engels
  Hoofdstad  San Juan
  Oppervlakte  8.875 km²
  Inwoners  2,731,732
  (2021)
  Munteenheid  Amerikaanse dollar
  (USD)
  Tijdsverschil  -5
  Web  .pr
  Code.  PRI
  Tel.  +1-787 & +1-939

To read about PUERTO RICO in English - click here

Hotels Trivago

Vakantie en Bezienswaardigheden

San Juan is de bruisende hoofdstad van Puerto Rico. De binnenstad is Unesco werelderfgoed. De straten hier zijn geplaveid met blauwe kasseien van adoquine, overdekt met slakken.

De stad heeft meer dan 400 zorgvuldig gerestaureerd 16e-en 17e-eeuwse Spaanse koloniale gebouwen. De oude wijk van San Juan trekt veel toeristen, die ook genieten van de casino's, mooie stranden en tropisch klimaat. In San Juan vind je ook het El Morro, dat is een 16e-eeuws fort. De bouw van het Castillo San Felipe del Morro begon in 1540, toen koning Karel V van Spanje opdracht gaf voor de bouw, met inbegrip van de omringende muren. Het geheel werd voltooid in 1589. Het grootste deel van de muren in het fort werden later toegevoegd, in de periode tussen 1760 en 1780. Het fort ligt imposant 140 meter boven de zee. Het fort is een doolhof van tunnels, kerkers, kazernes, buitenposten en hellingen. Het uitzicht over de baai van San Juan Bay is spectaculair. Verder zijn er in San Juan nog mooie kerken en musea te zien.

El Yunque is enige tropische regenwoud in het nationale parken systeem van de VS. Op twee uur rijden van San Juan ligt dit weelderige, bergachtig terrein. Je kunt hier lopen in de overvloedige flora van het regenwoud. Er zijn veel wandelpaden, variërend van gemakkelijke wandelingen tot moeilijke beklimmingen. Je kunt ook een duik maken onder een waterval. Dit is een deel van Puerto Rico dat al eeuwenlang niet is veranderd.

De grotten van Camuy zijn een van de grootste grottenstelsels ter wereld en de grootste op het westelijk halfrond. Deze grotten liggen in het noordwesten van Puerto Rico. De grotten hier zijn onderdeel van een groot netwerk van natuurlijke kalksteen grotten en ondergrondse waterkanalen doorsneden door de ondergrondse rivier de Camuy River, de op drie na grootste onderwaterrivier ter wereld. Het grottenstelsel werd ontdekt in 1958. Er is meer dan 16 km met 220 grotten en 17 ingangen in kaart gebracht, maar deskundigen schatten dat er 800 grotten in dit systeem zijn. Slechts een klein deel van het grottencomplex is open voor het publiek.

advertentie

PUERTO RICO LINKS

Advertenties
• Vliegennaar.nl – Puerto Rico
• Puerto Rico Hotels
• Autoverhuur Sunny Cars Puerto Rico
• Hotels Trivago
• Boeken, ook tweedehands, over PUERTO RICO bij Bol.com

Nuttige links

Dieren in Puerto Rico (N)
Puerto Rico Startnederland (N+E)
Reisinformatie Puerto Rico (N)
Reizendoejezo - Puerto Rico (N)

Bronnen

Peffer, R / Puerto Rico

Levy,P / Puerto Rico,

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt april 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems