Landenweb.nl

PAPOEA NIEUW-GUINEA
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Engels, Hiri Motu, Tok Pisin
  Hoofdstad  Port Moresby
  Oppervlakte  462.840 km²
  Inwoners  9,239,416
  (2021)
  Munteenheid  kina
  (PGK)
  Tijdsverschil  +9
  Web  .pg
  Code.  PNG
  Tel.  +675

To read about PAPUA NEW GUINEA in English - click here

Hotels Papoea Nieuw-Guinea

Vakantie en Bezienswaardigheden

Papoea Nieuw-Guinea is een bestemming voor de meer avontuurlijk aangelegde toerist. Het is een authentiek land met veel wildernis en een heel andere cultuur dan waar ook ter wereld. Hieronder in het kort een greep uit de hoogtepunten van wat er te zien is.

Port Moresby is de hoofdstad van Papoea Nieuw-Guinea De stad ligt aan de prachtige Fairfax Haven. Bezienswaardigheden zijn het nationale parlement, het Nationale Museum, de Botanische Tuinen en de katholieke kathedraal, gebouwd in de Tambaran (Huis van de Geesten) stijl. Profiteer ook van enkele van de vele sportfaciliteiten in Port Moresby, zoals scuba-duiken, windsurfen, zeilen, sportvissen, waterskiën, golf, tennis en squash. Buiten Port Moresby is de Kokoda Track en Sogeri, die een prachtig uitzicht biedt en door rubberplantages slingert.

Andere nabijgelegen bezienswaardigheden zijn Wairiata National Park, Moitaka Crocodile Farm, Loloata Eiland en het Sea Park Oceanarium.

Ga op zoek naar traditionele ambachten in de oostelijke Hooglanden. Het dorp Bena Bena, vlakbij Goroka, heeft de grootste handweef coöperatie van de regio. In de buurt bevindt zich Asaro, waar mannen zich met modder insmeren om hun historische wraak op een naburig dorp ter herbeleven, waarvan de bewoners dachten dat de met de modder aangekoekte bevolking geesten waren.

Maak een trip rond de eilanden en de Sepik rivier vanaf Madang de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Het heeft een verscheidenheid aan winkels en markten, In het nabijgelegen Bilbil en Yabobs, kun je traditionele pottenbakkerijen bezoeken.

De kustlijn rond Madang heeft veel kleine zanderige plaatsen waar je kunt zwemmen met gras, grote bomen en schaduw.

Geniet van een spectaculair uitzicht op het omringende landschap vanuit de Mendi Vallei in de zuidelijke Hooglanden, ook bekend vanwege de kalkstenen grotten. Hier wonen de Huli die rode en gele gezichtsverf dragen en rijk versierde pruiken ophebben gemaakt van menselijk haar.

advertentie

PAPOEA NIEUW-GUINEA LINKS

Advertenties
• Hotels Trivago
• Vliegtickets Papoea Nieuw Guinea - Vliegenaar.nl
• Hotels Papoea Nieuw-Guinea
• Boeken, ook tweedehands, over PAPOEA NIEUW-GUINEA bij Bol.com

Nuttige links

Papoea Nieuw-Guinea Startnederland (N+E)
Reizendoejezo - Papoea Nieuw-Guinea (N)

Bronnen

Elmar Landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt juni 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems