Vakantie   

Wil je persoonlijke reistips ontvangen? Klik hier.
Basisgegevens
   Officiële landstaalEngels, Hiri Motu, Tok Pisin
   HoofdstadPort Moresby
   Oppervlakte462.840 km²
   Inwoners8.563.525 (mei 2019)
   Munteenheidkina (PGK)
   Tijdsverschil+9
   Web | Code | Tel..pg | PNG | +675

Vakantie en bezienswaardigheden

Papoea Nieuw-Guinea is een bestemming voor de meer avontuurlijk aangelegde toerist. Het is een authentiek land met veel wildernis en een heel andere cultuur dan waar ook ter wereld. Hieronder in het kort een greep uit de hoogtepunten van wat er te zien is.

Port Moresby is de hoofdstad van Papoea Nieuw-Guinea De stad ligt aan de prachtige Fairfax Haven. Bezienswaardigheden zijn het nationale parlement, het Nationale Museum, de Botanische Tuinen en de katholieke kathedraal, gebouwd in de Tambaran (Huis van de Geesten) stijl. Profiteer ook van enkele van de vele sportfaciliteiten in Port Moresby, zoals scuba-duiken, windsurfen, zeilen, sportvissen, waterskiën, golf, tennis en squash. Buiten Port Moresby is de Kokoda Track en Sogeri, die een prachtig uitzicht biedt en door rubberplantages slingert.

Andere nabijgelegen bezienswaardigheden zijn Wairiata National Park, Moitaka Crocodile Farm, Loloata Eiland en het Sea Park Oceanarium.

Ga op zoek naar traditionele ambachten in de oostelijke Hooglanden. Het dorp Bena Bena, vlakbij Goroka, heeft de grootste handweef coöperatie van de regio. In de buurt bevindt zich Asaro, waar mannen zich met modder insmeren om hun historische wraak op een naburig dorp ter herbeleven, waarvan de bewoners dachten dat de met de modder aangekoekte bevolking geesten waren.

Maak een trip rond de eilanden en de Sepik rivier vanaf Madang de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Het heeft een verscheidenheid aan winkels en markten, In het nabijgelegen Bilbil en Yabobs, kun je traditionele pottenbakkerijen bezoeken.

De kustlijn rond Madang heeft veel kleine zanderige plaatsen waar je kunt zwemmen met gras, grote bomen en schaduw.

Geniet van een spectaculair uitzicht op het omringende landschap vanuit de Mendi Vallei in de zuidelijke Hooglanden, ook bekend vanwege de kalkstenen grotten. Hier wonen de Huli die rode en gele gezichtsverf dragen en rijk versierde pruiken ophebben gemaakt van menselijk haar.

PAPOEA NIEUW-GUINEA LINKS

Advertenties
• PapuaNieuw-Guinea Vliegtickets.nl
• Hotels Papoea Nieuw-Guinea
• Tradetracker plaats advertenties en verdien geld
• Vakantieveilingen bied mee op de beste deals

Nuttige links

Papoea Nieuw-Guinea Startnederland (N+E)
Reizendoejezo - Papoea Nieuw-Guinea (N)
Telefoongids Papoea Nieuw-Guinea
Willgoto Papoea Nieuw-Guinea (N)
Artikelen en Reisverhalen over PAPOEA NIEUW-GUINEA
  Atol Hermit  Eilanden in de Bismarck Archipel

Bronnen

Elmar Landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt maart 2021
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems