Landenweb.nl

PANAMA
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Spaans
  Hoofdstad  Panama-stad
  Oppervlakte  75.517 km²
  Inwoners  4,432,524
  (2021)
  Munteenheid  balboa
  (PAB)
  Tijdsverschil  -6
  Web  .pa
  Code.  PAN
  Tel.  +507

To read about PANAMA in English - click here

Bouw je reis en combineer Costa Rica met Panama

Vakantie en Bezienswaardigheden

Toerisme is één van de snelst groeiende sectoren van Panama. In het bijzonder het residentieel toerisme (de pensionado’s, vooral afkomstig uit de VS) is sterk in opkomst.

De grootste toeristische attractie is natuurlijk het Panamakanaal. Dit kanaal is ongeveer 80 km lang en snijdt Midden-Amerika op het smalste punt doormidden. Bezoekers kunnen kiezen tussen een gedeeltelijke of volledige oversteek van het kanaal. Die nemen vier tot acht uur in beslag. Veel bezoekers kiezen ervoor om het kanaal te verkennen door een bezoek te brengen aan de Miraflores sluis museum. Vanuit het restaurant op de bovenste verdieping van het museum, kunnen bezoekers de schepen zien die door het kanaal varen.

De San Blas eilanden zijn de thuisbasis van de inheemse Kuna, vooral bekend om hun kleurrijke stof molas. Toeristen kunnen een vlucht naar San Blas boeken vanuit Panama City of een andere regionale luchthavens. Slechts een handvol van de 365 San Blas eilanden zijn bewoond. Toeristen kunnen een authentiek Kuna dorp bezoeken, snorkelen in de levendige blauwe zee, ontspannen op witte zandstranden en de flora en fauna van de eilanden verkennen.

Panama Stad is een bezoek waard en heeft een mooie kathedraal en diverse musea. De stedelijke kathedraal van Panama City werd gebouwd tussen 1688 en 1796 en is een fantastische weerslag van oude koloniale religieuze architectuur. Het La Garzas Paleis is de regeringsresidentie van de president van Panama en het is een must see voor iedereen die Panama City bezoekt.

Hier zie je veel over de geschiedenis van Panama en het gebouw heeft een bijzondere architectuur. Het Reina Torres de Arauz Anthopologisch Museum toont een grote collectie met meer dan 15.000 stuks goud en aardewerk en etnografische kunst, bewaard in goede omstandigheden. Het museum voor koloniale religieuze kunst ligt in de oude wijk van Panama City.

De oude kapel Domingo de Guzman werd gebouwd in het derde kwart van de 18e eeuw en werd gerestaureerd in 1974. De voorwerpen die in dit museum tentoongesteld worden behoren tot families en kerken van Panama stad.

advertentie

PANAMA LINKS

Advertenties
• Hotels Trivago
• Panama vliegtickets Vliegennaar.nl
• Reis-Expert.nl - Panama
• Djoser Rondreis Panama
• Bouw je eigen Panama Rondreis
• Hotels Panama
• Autoverhuur Sunny Cars Panama
• Boeken, ook tweedehands, over PANAMA bij Bol.com

Nuttige links

Panama Startnederland (N)
Reisinformatie Panama (N)
Reizendoejezo - Panama (N)
Rondreis Panama (N)

Bronnen

Elmar Landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt maart 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems