Steden PAKISTAN

Vakantie   

Wil je persoonlijke reistips ontvangen? Klik hier.
Basisgegevens
   Officiële landstaalUrdu
   HoofdstadIslamabad
   Oppervlakte796.095 kmĀ²
   Inwoners204.079.792 (mei 2019)
   MunteenheidPakistaanse roepie (PKR)
   Tijdsverschil+4
   Web | Code | Tel..pk | PAK | +92

Pakistan is momenteel een allesbehalve voor de hand liggende bestemming voor toeristen, vanwege grote terrorisme dreigingen. Raadpleeg voor uw vertrek de adviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hieronder de belangrijkste steden en bezienswaardigheden van Pakistan.

Islamabad is de hoofdstad van Pakistan. De attractie van Islamabad is een combinatie van moderne en oude islamitische architectuur. De Saoedi-Pak Toren is een voorbeeld van de integratie van moderne architectuur met traditionele stijlen. Dit beige gebouw is het hoogste gebouw in Islamabad en is afgezet met blauwe tegels volgens de islamitische traditie. Andere voorbeelden van met elkaar verweven islamitische en moderne architectuur zijn onder andere het Pakistan monument en de Faisal Moskee. Lees meer op de speciale Islamabad pagina van landenweb.

Karachi is een beroemde nationale en internationale toeristische bestemming en biedt een reeks verschillende bezienswaardigheden. Het belangrijkste museum van Karachi is het Nationaal Museum van Pakistan, andere bekende musea zijn het luchtvaart museum en het maritiem museum. Lees meer op de Karachi pagina van Landenweb.

De oude stad Lahore ziet eruit als een middeleeuws kostuumdrama, met paarden, ezels en ossen getrokken karren vervoeren alles, van stapels hooi tot blokken ijs. In de smalle straatjes van de kruidenmarkt zie je grote jute zakken voor allerlei extravagante kruidenbehandelingen. De ongelooflijke mooie Mogol gebouwen van het Lahore Fort en de Badshahi moskee zijn verplichte kost.

Taxila is slechts een klein eindje rijden van Islamabad, dit is een van de belangrijkste archeologische sites in de wereld. Er zijn 18 locaties in dit gebied. Ze zijn opgenomen als werelderfgoed, maar slechts 5% is opgegraven. Je kunt kijken naar de zonsondergang bij de overblijfselen van een boeddhistisch klooster of door de straten van een uitgegraven Perzische stad wandelen in de wetenschap dat er nog twee oudere onder begraven liggen.

De Karakorum Highway is geopend in 1986, de KKH, zoals het liefkozend wordt genoemd, is de hoogste weg ter wereld, kronkelende door het Karakorum gebergte en zorgt voor de verbinding met China via de Khunjerab pas op een hoogte van bijna 5000 meter. Het is de enige weg naar de toeristische attracties van de noordelijke gebieden, maar het rijden is gevaarlijk en een avontuur op zich. Langs de weg zie je een paar honderd spectaculair geschilderd Bedford vrachtwagens. Honderden meter onder de weg baant de Indus zich een pad langs grijze slib stranden.

PAKISTAN LINKS

Advertenties
• Pakistan Vliegtickets.nl
• Hotels Pakistan
• Karachi Vliegtickets Tix.nl
• Islamabad Vliegtickets Tix.nl

Nuttige links

Pakistan Startnederland (N+E)
Reisinformatie Pakistan (N)
Telefoongids Pakistan
Willgoto Pakistan (N)
Artikelen en Reisverhalen over PAKISTAN
  Pakistan Fietsvakantie 2  Pakistan Fietsvakantie
  Politiebegeleiding en lachende m..

Bronnen

Elmar Landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt juni 2020
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems