Landenweb.nl

OOSTENRIJK
Wintersporten in Oostenrijk

Oostenrijk is hét wintersportland bij uitstek. Het Centraal-Europese land ligt voor ruim twee derde boven de vijfhonderd meter. Verspreid over het Alpenland liggen zodoende talloze wintersportdorpjes met uitgebreide skigebieden. Zowel beginners als ervaren skiërs kunnen hun hart hier ophalen. Charmant aan een wintersport in Oostenrijk is het knusse saamhorigheidsgevoel met andere sneeuwliefhebbers. Een verblijf in een appartement voegt daar nog eens het gevoel van het plaatselijke dagelijkse leven aan toe. Kies dus voor wintersport in Oostenrijk in 2014!

Skigebied in Oostenrijk
Een sneeuwvakantie vraagt uiteraard om een skigebied op maat. Oostenrijk biedt werkelijk voor iedere voorkeur een passend gebied. Het land beschikt over tientallen erkende skigebieden met een veelvoud aangrenzende dorpjes. Een absolute aanrader is het skigebied Zillertal. Met ruim 600 kilometer aan pistes en 150 liften, is er voor een ieder wat wils. Het reusachtige gebied is onderverdeeld in de Zillertal Arena, Ski Zillertal 3000 en Hochzillertal. Het is mogelijk om een skipas te verkrijgen met doorgang door alle drie de gebieden.

Aan het gigantische Zillertal zijn verschillende bekende skidorpjes gelegen. Zo kunt u onder andere in Finkeberg, Zell am Ziller, Köningsleiten en Mayrhofen verblijven. Een wintersport in Gerlos blijft echter het meest populair. Het dorp ligt hoog in de bergen in het bekende Tirol en biedt haast direct toegang tot de pistes. Bovendien is de plaats door de jaren heen bekend geworden om haar enorme après-skigelegenheid. Goed om te weten: de stad beschikt over drie skischolen met zo’n 150 leren. Tip: neem les bij skischool Red Eagles, de eerste skischool in Gerlos (opgericht in 1925).

Beste verblijfskeuze
Het merendeel van de wintersporters kiest voor een verblijf in een appartement/chalet/huisje. Veelal in kleinschalige accommodaties geniet men in knusse samenstelling van het heerlijke wintersportleven. ’s Morgens vroeg lekker ontbijten en vlug de pistes op! ’s Avonds is het vaak even bijkomen in het huisje om vervolgens het nachtleven in te duiken. Een groot deel van de appartementen in Oostenrijk beschikt over een wellnessruimte, met vaak ook een binnenzwembad. Dit is de ideale manier om te herstellen van een lange dag op de pistes. Een verblijf in een hotel komt minder vaak voor en is iets duurder.