Steden MONACO

MONACO   

Planten

Door de geringe grootte van Monaco en de hoge mate van verstedelijking, is er niet veel oorspronkelijke flora. Alleen op de uitlopers van de Alpen is wat subtropische vegetatie te vinden.
Bijzonder is wel de Jardin Exotique, waar o.a. meer dan 6000 verschillende soorten planten verzameld zijn, waaronder een groot aantal cactussen (o.a. kogelcactussen, vijgcactussen en zuilcactussen), vetplanten (grootste verzameling rotsvetplanten ter wereld) en verder yuca’s, agaven, aloë’s en drakenbloedbomen. Elk jaar wordt er een uitgebreide lijst van cactus- en vetplantenzaden gestuurd naar meer dan 500 botanische tuinen in de hele wereld. Met ca. 50 landen worden er ook zaden uitgewisseld.
Verder is er de normale Middellandse Zee-flora met bougainvillea, oleanders en palmbomen.

Dieren

Ook over de dierenwereld van Monaco valt niet erg veel te melden. Het Musée Océanographique de Monaco, opgericht in 1910 door prins Albert I, is een museum voor marine biologie en een vooraanstaand onderzoeksinstelling. Het museum werd jarenlang geleid door de beroemde Jacques Cousteau.
In de 90 aquaria leven honderdduizenden exemplaren diepzeevissen en Middellandse Zeefauna van ca. 350 soorten. Bijzonder zijn een zeer groot aquarium met haaien en pijlstaartroggen en een zeldzaam levend koraalrif.

MONACO LINKS

Advertenties
• Monaco Vliegtickets.nl
• Monaco Hotels
• Nice Vliegtickets Tix.nl
• Autoverhuur Sunny Cars Monaco

Nuttige links

Reisinformatie Monaco (N)
Reizendoejezo – Monaco (N)
Telefoongids Monaco
Schrijf uw artikel over MONACO

Bronnen

Côte d’Azur
Lannoo

Eck, N. van / Provence, Côte d’Azur
Gottmer/Becht

Gauldie, R. / Provence & Côte d’Azur
Van Reemst

Noe, B.A. / Provence en Côte d’Azur
Kosmos-Z&K

Provence, Côte d’Azur
ANWB

Simons, J. / Minilanden : een presentatie van de vijf kleinste landen ter wereld: Vaticaanstad, Monaco, Nauru, Tuvalu, San Marino
Conquistador

Zwijnenburg, H. / Provence, Côte d’Azur
ANWB

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt december 2020
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems