Landenweb.nl

ISRAEL
Motorreis naar Israel en Jordanie

Verslag van onze Motorreis naar Jordanië en Israël

In Landgraaf vertrokken om 7 uur in de ochtend nadat we de motoren nog een laatste controle hadden gegeven.
Voor de eerste dag hadden we broodjes en frisdrank ingeslagen dan hoefden we niet van die dure en vettige “bratwurst rommel” langs de Duitse autobahn te kopen.
De hele dag probleemloos gereden, behalve pijn aan je kont natuurlijk.
Meteen die eerste dag allerlei weertypes meegemaakt: het was fris, koud, heet en het had geregend.
De Duitse autobahn is voor een motorrijder geen pleziertje, het is alleen maar beton vreten
En oppassen voor die idioten die met 190 km per uur langs je willen flitsen.
De eerste kilometers gaan nog wel prima maar daarna worden de pauzes steeds frequenteren de sigarettenpauze niet meer zittend op een bankje gedaan maar languit in het gras.
Tegen 8 uur in Bellizona ( Zwitserse/Italiaanse grens) aangekomen waar wij vrij snel een camping hadden gevonden en direct van de douches gebruik maakten.
Voor het donker werd hadden we nog net onze tenten opgezet en daarna in zo’n typisch campingrestaurantje een heerlijke steak met ronde frieten gegeten. Lekker zitten kletsen met Duitse motorgasten die het toch maar heel bijzonder vonden waar we naar toe gingen.
Daarna vielen onze ogen bijna vanzelf dicht en zochten wij dan ook onze slaapzakken op.

Vertrokken om 8.30 uur op weg naar Bari in Zuid-Italie.
We konden al na een uurtje rijden onze dikke motorkleding uitdoen en verruilen voor een T-shirt en korte broek ( is natuurlijk niet verstandig maar wel zo lekker).
Het was in de buurt van Milaan al rond de 30 graden.
Tegen de middag begonnen we te twijfelen of we wel via Bari de oversteek zouden nemen of toch maar voor het meer noordelijk gelegen Ancona zouden kiezen.
De reden hiervoor was dat de weg monotoon was en we pijn aan de kont hadden.
Daarbij kwam dat we ter hoogte van Cesena Rimini de zee constant aan onze linkerkant zagen en de verleiding om een duikje te nemen natuurlijk groot was.
Qua kosten bleef het ongeveer gelijk. De overtocht in Bari is stukken goedkoper dan Ancona maar daartegenover stond natuurlijk meer Tol en benzinekosten.

Alle reisverhalen ton en ria op tonstegers.nl

OM THE ROAD
GRENS