Landenweb.nl

HONGARIJE
Hongarije voor de echte fijnproever

Wilt u binnenkort op vakantie en hecht u waarde aan goed eten tijdens de vakantie? Dan is een vakantie naar Hongarije juist iets voor u. De Hongaarse keuken is namelijk ontzettend bijzonder en heeft veel te bieden. Daarnaast is deze keuken zo divers dat u niet er niet snel op uitgekeken raakt. In Hongarije kunt u de culinaire vakantie van uw leven beleven. In dit artikel bespreken we de Hongaarse keuken, zodat u vooraf precies weet welke gerechten u gegeten moet hebben tijdens uw vakantie in dit prachtige land.

Koken als cultuur
Er zijn niet veel landen waar het eten zo'n belangrijke plaats in de cultuur inneemt dan Hongarije. De keuken is ontzettend belangrijk en er wordt dan ook veel aandacht aan het eten besteed. Er zijn vele typische gerechten in het land, die je in weinig andere landen zult vinden. Opvallend daarbij is dat deze gerechten in iedere regio net weer andere accenten hebben. De verschillende regio's in het land concurreren met elkaar wie een bepaald gerecht het lekkerste klaar kan maken. Kenmerkend voor gerechten door het hele land is dat er veel gebruik wordt gemaakt van kruiden en dat men erg trots is op het eten dat is klaargemaakt. Men ziet eten klaarmaken als een van de belangrijkste bezigheden en u kunt er dus zeker van zijn dat men veel tijd inruimt voor het bereiden van alle lekkere maaltijden die u in dit land kunt nuttigen.

Gerechten
Wat zijn nu eigenlijk typische gerechten van de Hongaarse keuken? Velen zullen direct met goulash, dat gezien wordt als het nationale gerecht van het land. Dit gerecht wordt overigens op vele verschillende manieren klaargemaakt, zodat u het in de verschillende regio's best diverse malen kunt eten. Er zijn echter nog vele andere gerechten in Hongarije die u als fijnproever echt eens geproefd moet hebben. Zo staat het land bekend om de vele verschillende soorten soepen, maar ook om de heerlijke (groente)stoofpotten waar u oneindig van kunt smullen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook vele verschillende soorten vlees, gevogelte, Hongaars lamsvlees en natuurlijk de bekende Hongaarse worsten die over de hele wereld verkocht worden. Kaas is ook een bekend gerecht in de keuken van Hongarije; er zijn ontzetten veel verschillende soorten kaas beschikbaar in het land, die een echte aanrader vormen tijdens uw vakantie. Ook worden er vele soorten (zoetwater)vis gegeten; van snoekbaars tot zalm en zelfs karper wordt in het land als een delicatesse gezien. We hebben voor u een top drie van gerechten opgesteld die u echt geproefd moet hebben:

 

 


Verschillende regio's
Zoals eerder gezegd concurreren de verschillende regio's om wie het beste bepaalde gerechten kan maken. Het is daarom aan te raden om niet uw gehele vakantie in dezelfde regio te blijven, maar om de verschillende gerechten ook in de diverse regio's te proeven! Voor de echte fijnproever is Hongarije de ideale vakantiebestemming.

Een goed begin...
Niet voor niets wordt er vaak gezegd dat een goed begin het halve werk is. Bij het voorbereiden van een vakantie naar Hongarije is dit niet anders. We hebben een aantal zaken op een rij gezet die u zeker niet over het hoofd moet zien:

 

 

 

 

Kolbász
Dobos
Palacsinta