GAMBIA   

Wil je persoonlijke reistips ontvangen? Klik hier.
Basisgegevens
   Officiële landstaalEngels
   HoofdstadBanjul
   Oppervlakte11.295 kmĀ²
   Inwoners2.219.275 (mei 2019)
   Munteenheiddalasi (GMD)
   Tijdsverschil+1
   Web | Code | Tel..gm | GMB | +220

25% van het nationaal inkomen is op dit moment afkomstig van de toeristenindustrie. Met name de kuststrook wordt steeds verder ontwikkeld ten behoeve van het toerisme. Het toerisme begon in het midden van de jaren zestig op gang te komen. Gambia is uitgegroeid tot een populaire toeristenbestemming vooral in de winter.

De hoofdstad Banjul is zeker een bezoek waard. Er is een kleurrijke markt de Albert markt. Deze markt heeft alles wat je kunt verwachten van een traditionele Afrikaanse markt. Van batik stoffen en handtassen in de stalletjes tot piramides van citrusvruchten die gevaarlijk balanceren op de stoep. Het is een geweldige plek om te genieten van de sfeer en om een koopje op te pikken. Wees niet bang om te onderhandelen als de prijs te hoog is. Het nationaal museum is Het belangrijkste museum waarover Gambia beschikt met een breed scala aan historische en archeologische voorwerpen over het volk en het gebied, met inbegrip van de periode van de Britse koloniale overheersing. Het museum stamt uit 1982 en is een belangrijke culturele attractie en heeft ook een aantal foto's en kaarten in haar collectie.

Gambia wordt vooral bezocht vanwege de mooie stranden en het gelijkmatige klimaat. Een ding dat iedereen moet doen tijdens hun vakantie is een reis op de rivier de Gambia. Regelmatig vervoeren schepen en scheepjes passagiers stroomopwaarts, waar je kunt genieten van de bezienswaardigheden en geluiden van meer dan 300 verschillende soorten wilde dieren. Veel bezoekers kiezen om te varen in de traditionele platbodems, die lokaal bekend staan als 'pirogues'. Ervaren gidsen leiden je door prachtige mangroven, rijstvelden en moerassen en wijzen op verschillende vogels zoals flamingo's en pelikanen. Er is ook de kans om antilopen, bavianen, nijlpaarden, wrattenzwijnen en mogelijk zelfs dolfijnen te zien.

GAMBIA LINKS

Advertenties
• Gambia Tui Reizen
• Gambia Kras Reizen
• Gambia Vliegtickets.nl
• Hotels Gambia
• Gambia Vliegtickets WTC
• Vakantie Gambia
• Banjul Vliegtickets Tix.nl

Nuttige links

Africa Explorer (N)
Gambia Reisstart (N+E)
Lies & Teije's Reiswebsite (N+E)
Reisinformatie Gambia (N)
Rondreis Gambia (N)
Startpagina Gambia (N)
Artikelen en Reisverhalen over GAMBIA
  tumba fly  Mijn spannendste reiservaring
  It is nice to be nice

Bronnen

Derksen, G. / Gambia, Senegal
Gottmer

Hesseling, G. / Senegal/Gambia : mensen, politiek, economie, cultuur
Koninklijk Instituut voor de Tropen

Waard, P. de / Reishandboek Gambia
Elmar

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt augustus 2020
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems