Landenweb.nl

GABON
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Frans
  Hoofdstad  Libreville
  Oppervlakte  267.667 km²
  Inwoners  2,313,439
  (2021)
  Munteenheid  CFA-frank
  (XAF)
  Tijdsverschil  +0
  Web  .ga
  Code.  GAB
  Tel.  +241

To read about GABON in English - click here

Hotels Gabon

Vakantie en Bezienswaardigheden

Libreville is de grootste en belangrijkste stad in Gabon. De hoofdstad kijkt uit op de Atlantische Oceaan en is het levendige kosmopolitische centrum van het land. Er zijn veel interessante bezienswaardigheden, variërend van historische monumenten tot prachtige oude gebouwen en paden die leiden naar het mooie strand. Het presidentieel paleis is gesloten voor het publiek, maar is nog steeds een opmerkelijk gebouw, zelfs wanneer je het alleen van buitenaf ziet. Het ligt net buiten Libreville en werd gebouwd door de voormalige president Omar Bongo in de jaren 1970. Binnen de stad vindt je de prachtige kathedraal van Sint-Michiel en andere bestemmingen zoals het Nationaal Museum en de bruisende Mount Bouet Market. Dat is de beste plaats voor koopjes in de stad.

De Atlantische kust van Gabon biedt een aantal prachtige verlaten stranden, geschikt voor verschillende soorten waterplezier. Pointe Denis en Ekwata in het noorden en Mayumba en Sette Cama in het zuiden zijn ideale plekken om van de zon en de zachte golven te genieten. Andere opmerkelijke plaatsen om te bezoeken zijn Port Gentil, Cap Esterias en Perroquet, met goede duikmogelijkheden.

Gabon heeft in totaal 13 nationale parken, hoewel sommige ontoegankelijk zijn. Het uitgestrekte Akanda National Park is het meest bekend vanwege weelderige mangroves en uitgestrekte wadden, waarin verschillende soorten schildpadden en trekvogels te zien zijn. Het Banteke Plateau is een savanne bevolkt door grote zoogdieren zoals buffels, olifanten en antilopen. Steek de rivier met behulp van touwbruggen en bewonder de adembenemende landschappen. Het Cristal Mountains National Park is de thuisbasis van de orchidee en heeft uitgestrekte bossen. Het beroemde nationale park Ivindo staat bekend om de mooiste watervallen van de regio. Het Nationaal Park Loango heeft grote stukken maagdelijke stranden, geflankeerd door uitgestrekte regenwouden. Een mix van natuur en cultuur vindt je in het Lope National Park, dat niet alleen bekend staat vanwege de grote wilde dieren en de groene landschappen, maar ook eeuwenoude rotstekeningen heeft.

advertentie

GABON LINKS

Advertenties
• Hotels Gabon
• VliegenNaar - Vliegen naar Libreville Gabon
• Hotels Trivago
• Boeken, ook tweedehands, over GABON bij Bol.com

Nuttige links

Dieren in Gabon (N)
Gabon informatie - Reizendoejezo (N)
Gabon Startkabel (N+E)
Gabon Startnederland (N+E)
Reisinformatie Gabon (N)

Bronnen

Elmar Landeninformatie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt juni 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems