Landenweb.nl

DUITSLAND
Fiets meenemen op vakantie

Fiets mee op Vakantie

Het is prettig om je eigen fiets, mountainbike, e-bike of elektrische vouwfiets mee te nemen op vakantie. Zeker in deze tijd waarbij het altijd maar afwachten wat er allemaal open is. Al fietsend kun jij op je gemak en in je eigen tempo de omgeving verkennen. Er zijn verschillende soorten fietsendragers waarmee je jouw fiets gemakkelijk mee kunt nemen op vakantie.

Fietsendrager op de auto

Er zijn verschillende soorten fietsendragers verkrijgbaar voor de auto. Vaak zijn deze te monteren op de trekhaak of op het dak, maar er zijn ook fietsendragers die op de achterklep van de auto gemonteerd kunnen worden. Dit kun je gewoon zelf doen. De meest bekende en populaire manier om fietsen mee te nemen op vakantie is met een fietsendrager op de trekhaak. Je kunt zo twee tot vier fietsen meenemen en voor e-bikes zijn er tegenwoordig speciale modellen te koop. Wil jij ook onderweg bij de achterklep van de auto kunnen? Kies dan voor een kantelbaar model. Voor optimaal zicht kies je voor een dakdrager, waarbij je de fietsen op het dak van de auto vastzet. In dit geval moet je wel rekening houden met de hoogte van je voertuig bij parkeergarages, poorten en overgangen. Ook ligt het brandstofverbruik flink hoger met een fietsendrager op het dak. Dit kan je tot wel 20 tot 30 procent schelen.

Fietsendrager op de caravan

Wanneer je kiest voor een elektrische vouwfiets, hoeft het vanwege het compacte formaat niet eens nodig te zijn om een fietsendrager te monteren op de caravan. Indien je wel een fietsendrager nodig hebt zijn er verschillende oplossingen. Zo kun je de fietsendrager op de dissel van de caravan of op de achterwand bevestigen. Hou altijd rekening met de stabiliteit en wegligging van de combinatie. Er komt namelijk flink wat gewicht bij, dus zorg ervoor dat je het gewicht in de caravan en auto goed verdeelt. Er moet genoeg ruimte zijn voor een fietsendrager op de dissel, omdat je anders bij scherpe bochten in de problemen komt.

 

Fietsendrager op de camper

Bij een camper kunnen de fietsen binnen gezet worden als hier genoeg ruimte voor is. Dit heeft de voorkeur, omdat je het gewicht zo goed kunt verdelen en brandstof bespaart. Past dit niet in je camper? Dan kan je de fietsendrager monteren op de achterwand of aan het chassis. Doorgaans kan het chassis een groter gewicht dragen, waardoor dit zeker met e-bikes de beste optie is. Bij bevestiging aan de achterwand moet je de fietsen hoog tillen, tenzij je een fietsendrager met lift aanschaft.

Populaire landen om te gaan fietsen zijn onder andere Duitsland, Frankrijk en Spanje. Deze landen zijn goed met de auto bereikbaar en dus uitermate geschikt als bestemming voor jouw volgende autovakantie of kampeervakantie met de caravan of camper.