Landenweb.nl

CURACAO
2 maanden op Curacao

tekst en foto's: Arie van der Zalm

Bon Bini na Korsou - Welkom op Curacao

Als wij op het vliegveld landen zijn wij 45 minuten vroeger als gepland, dat was een mee-valler.
Als wij via de trap over het vliegveld naar de controle lopen, regent het en er staan er grote plassen water; een tegenvaller.

Maar dat laatste zouden wij meer meemaken maar daarover straks meer.
In veel opzichten is de geschiedenis van Curacao exemplarisch voor die van alle Nederlandse Antillen.

Het eiland, met zijn grote natuurlijke haven, werd al in de vijftiende eeuw in kaart gebracht en is sinds dien een belangrijke handelshaven. Curacao is ook een likeur die misschien wel grotere bekendheid geniet dan het eiland zelf.

De allereerste bewoners van het eiland waren de Arawak-indianen. Zesduizend jaar geleden kwamen de Arawaks naar Curacao en de andere Benedenwindse eilanden toe als onderdeel van de eeuwenlange trek Noordwaarts, tot aan Canada toe. De indianen die op Curacao bleven, werden de Caiquetos genoemd, een van de mogelijke manieren waarop het eiland aan zijn naam kwam.

Als Mark (een neef) ons komt afhalen om ons naar de woning te brengen krijgen wij een woning toegewezen waar wij gelijk zeggen nee hier gaan wij geen 2 maanden wonen.
Vies en smerig, boven het terrasje duiven etc.etc.

Na een langgesprek met de eigenaar, zeggen wij tegen Mark weet jij geen ander huisje appartement of studio te huur. De volgende morgen horen wij van Mark dat hij wat weet voor ons, een leuke studio naar bezichtiging zeggen wij gelijk ja.
Alles wordt opgehaald en hier op het nieuwe adres uitgepakt.

Nu kan het eindelijk beginnen heeft ons wel een 300, € gekost maar ja beter zo als dat je 2 maanden in de ellende zit.

Daarna gaan wij eerst maar eens Willemstad onveilig maken.

Willemstad

Aan de zuidoost kant van Curacao ligt Willemstad, via de Sint Annabaai kom je in het Schottegat de natuurlijke haven van Willemstad. Links van de St.Annabaai ligt Otrabanda de (de andere kant) en Rechts Punda (punt) voor ons wel het mooiste gedeelte van Curacao. Punda en Otrabanda worden verbonden door de Koningin Emmabrug beter bekend als de Pontjes-brug.



Maar het verkeer gaat tegenwoordig over de Koningin Julianabrug. Maar het is hier wel heerlijk toeven op een van de vele terrasjes, Als je hier rond 4 uur komt, dan zie je vaak de Cruisschepen vertrekken en de vrachters in en uitlopen. En natuurlijk de pontjesbrug open en dicht gaan,dit achter overleunend met een glaasje roodwijn en een lekker hapje aan te kijken bij een heerlijke temperatuur is een mooi tijdverdrijf.

In 1997 is dit gedeelte van Willemstad op de UNESCO-lijst van werelderfgoederen gekomen. Hier liggen honderden monumenten, unieke koloniale architectuur en velen zijn ondertussen gerestaureerd vele anderen wachten hier op, ze mogen in ieder geval niet worden afgebroken.

Lees verder >> Curacao


Willemstad
Koningin Emmabrug
Julianabrug
Otrabande
Punda