Landenweb.nl

CUBA
Rondreis Cuba

Cubaan

Cubaan

Tijdens een rondreis Cuba zul je versteld staan van de schoonheid en levendigheid van dit bijzondere land. Zwoele salsa, rum, Mojito’s, merengue en sigaren. Het zijn zomaar een paar trefwoorden die tot de verbeelding spreken en in Cuba tot leven komen. Niet alleen in het oude centrum van Havana, maar ook in de buitenwijken van de hoofdstad proef je het koloniale verleden van het land. De geschiedenis ervan wordt weergegeven in de vele beeldhouwwerken en monumenten die het land rijk is.

De mooiste koloniale architectuur vind je in het betoverende Trinidad. Deze stad staat al sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst en je zult hier niet lang om je heen hoeven kijken om te begrijpen waarom. Het bergachtige achterland van Trinidad is overigens een fantastische omgeving om een lange wandeltocht te maken.

Cubaanse sigaar roken

Sigarenrooksters

Je vindt op Cuba veel ambachtelijke marktjes waar je zelf kunt zien hoe bijvoorbeeld de bekende sigaren worden gemaakt. Echte shoppingcentra zoals wij die kennen, heeft Cuba niet. De Cubaanse keuken is gebaseerd op lokale ingrediënten en de meeste gerechten bevatten varkensvlees of kip. Er zijn inmiddels ook aardig wat vegetarische restaurants geopend en in de (vrij dure) staatsrestaurants vind je een internationale keuken.

In de steden kun je alle bezienswaardigheden meestal goed te voet bereiken maar je kunt ook gebruik maken van taxibrommers, dat zijn bolvormige mini auto’s. Er rijden treinen, maar de beste manier om je te verplaatsen is door een auto te huren.

Rondreizen in Cuba

Havana

Havana

Een reis door Cuba is niet compleet zonder een bezoek aan de hoofdstad Havana. Hier rijden een heleboel oude auto’s, wat geweldig is als je van Amerikaanse oldtimers houdt. Het oude gedeelte van de stad, Habana Vieja, is door UNESCO uitgeroepen tot cultureel erfgoed. De inwoners van Havana ontmoeten elkaar graag op de boulevard, de Malecón, waar wordt geflaneerd en druk wordt bijgepraat. Ook zitten de mensen graag rustig in een schommelstoel op hun veranda’s, te lezen of te kletsen, waardoor de sfeer in Cuba heerlijk ontspannen is.

In Havana is het communisme goed zichtbaar, neem bijvoorbeeld het Lenin park, het Museum van de Revolutie en het Karl Marx museum. Vergeet in Havana vooral ook niet om een drankje te drinken in Bodequita del medio, dit was de favoriete kroeg van Ernest Hemingway.

Duiken bij Cuba

Duiken Cuba

Als je gaat reizen in Cuba dan zul je heel wat verschillende landschappen zien. Naast veel plantages en uitgestrekte velden zijn er ook groene berggebieden en in het zuidoosten vind je een ruige rotskust. Strandliefhebbers en liefhebbers van watersport kunnen hun hart ophalen aan de Atlantische en Caraïbische kust. Hier vind je prachtige stranden, playa’s, en in de azuurblauwe zee kun je goed duiken en snorkelen.

Cubaanse politiek

Che Guevara

Het bekendste zandstrand van Cuba vind je in Varadero. Breng op Cuba ook zeker een bezoek aan Santa Clara. In deze stad staan het mausoleum vanC en het monument van de Tren Blindado. In Vinales vind je een van de mooiste natuurgebieden van Cuba. In het noorden van dit berggebied ligt een oude grot waar je een boottocht over de ondergrondse rivier kunt maken.

Zelf een rondreis in Cuba maken? Je kunt kiezen uit een individuele rondreis Cuba (deze worden vaak op maat samengesteld door reisorganisaties) of een gezellige georganiseerde groepsrondreis Cuba. Mocht je een groepsrondreis overwegen (gezellig en iets minder duur..) dan is reisorganisatie Djoser een aanrader.
Voor meer Cuba informatie, tips, ervaringen en reisverhalen, neem eens een kijkje op de reisgids Cuba van ReisMee.nl.