Landenweb.nl

CUBA
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Spaans
  Hoofdstad  Havana
  Oppervlakte  110.860 km²
  Inwoners  11,315,134
  (2021)
  Munteenheid  Cubaanse peso
  (CUP)
  Tijdsverschil  -6
  Web  .cu
  Code.  CUB
  Tel.  +53

To read about CUBA in English - click here

Top 10 Caribische eilanden

Steden CUBA

Havana

Vakantie en Bezienswaardigheden

Het toerisme is eind jaren tachtig sterk gestimuleerd door de bouw en renovatie van hotels en verbetering van de infrastructuur. Het is de bedoeling dat deze sector de op een na grootste bron van buitenlandse deviezen wordt. Cuba ontvangt jaarlijks een kwart miljoen bezoekers, goed voor $ 1 miljard aan deviezen. In 2004 bezochten voor het eerst meer dan twee miljoen toeristen het land. De groei van de toeristensector met 10% compenseerde ruimschoots de negatieve effecten van de energiecrisis en de aanscherping van het Amerikaanse embargo en de door twee orkanen in het najaar aangerichte schade.

Havana (in het Spaans: La Habana) is de hoofdstad en de belangrijkste haven van Cuba. Het Fortaleza San Carlos de la Cabaña is een fort aan de oostelijke kant van de Baai van Havana. La Cabaña is het meest indrukwekkende fort uit de koloniale tijd, heel bijzonder zijn de muren die gebouwd zijn aan het eind van de 18e eeuw. Havana is een zeer aantrekkelijke stad qua architectuur dankzij haar meer dan vijfhonderd jarig bestaan. De lange geschiedenis is te zien in de prachtige architectuur van de stad uit verschillende historische perioden.

Het Neoclassisme werd in de stad geïntroduceerd in de jaren 1840. Tijdens de eerste decennia van de 20e eeuw breidde Havana sneller uit dan op enig moment tijdens haar geschiedenis. De stad verwierf grote rijkdom en werd belangrijk als toeristische bestemming, waardoor nieuwe architectonische stijlen hun intrede deden beïnvloed vanuit het buitenland. De piek van het neoclassicisme kwam met de bouw van de wijk Vedado. In 1927 werd de Art Deco beweging in Havana toegepast met de bouw van de Miramar woonwijk.

De Edificio Bacardi (1930) is het beste voorbeeld van Art-deco architectuur en het eerste grote Art Deco gebouw in de stad, gevolgd door het Hotel Nacional de Cuba (1930) en het Lopez Serrano gebouw, gebouwd in 1932. In de jaren 1950 werden grote kantoorgebouwen en appartementencomplexen gebouwd, die de skyline van de stad dramatisch veranderden. Lees meer op de Havana pagina van Landenweb.

advertentie

CUBA LINKS

Advertenties
• Vliegtickets Cuba Vliegennaar.nl
• Bouw je eigen Cuba Rondreis
• Cuba verre reizen van ANWB
• De mooiste bezienswaardigheden van Cuba
• Bezienswaardigheden Cuba
• Mambo jongerenreizen Cuba
• Cuba Tui Reizen
• Cuba rondreizen met kinderen
• Hotels Trivago
• Djoser fietsreis - Cuba
• Camperreizen Cuba
• Boeken, ook tweedehands, over CUBA bij Bol.com

Nuttige links

Cuba Reisverslag (N)
Cuba Reisverslag en Foto's (N)
Cuba Startbelgië (N)
Reisinformatie Cuba (N)
Reizendoejezo - Cuba (N)
Rondreis Cuba (N)
Rondreis door Cuba (N)
Startpagina Cuba (N)

Bronnen

Baijer,M / Cuba

Gottmer

Cuba : a short history

Cambridge University Press

Encarta Encyclopedie

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt juni 2024
Samensteller: Jeanette Bronts/Arie Verrijp