Landenweb.nl

COSTA RICA
Rondreis Costa Rica

Veel mensen gaan naar Costa Rica vanwege de prachtige natuur die er in het land te vinden is. Tijdens een rondreis Costa Rica zul je versteld staan van de hoeveelheid natuurparken, vulkanen en stranden die er te vinden zijn. Het is eigenlijk een soort droomland, waar je elke dag weer een nieuw avontuur kunt beleven. De diversiteit aan landschappen is er de belangrijkste reden van dat er op Costa Rica ook zoveel verschillende diersoorten te bewonderen zijn.
Regenwouden en mangrovebossen, elke omgeving heeft zijn eigen natuurlijke bewoners. Costa Rica betekent overigens letterlijk rijke kust, dus dan weet je het wel.

Mooie zandstranden

Mooie zandstranden

Je vindt in dit land veel prachtige baaien en mooie stranden waar verschillende soorten dieren een heerlijk bestaan hebben. Costa Rica is aan twee kanten omgeven door zee, zowel door de Atlantische als door de Stille Oceaan, zodat het strand nooit ver weg is.

Vulkaan in Costa Rica

Vulkaan in Costa Rica

Het vulkanische bergland van Costa Rica kent grote verschillen in hoogte en doordat het landschap op vele plaatsen zo ruig is, biedt Costa Rica een perfecte omgeving voor actieve sporten. Vooral bergwandelen is populair maar je kunt ook gaan raften en moet niet raar opkijken als je op een plek waar je het niet zou verwachten ineens een voetbalveld ziet.
De keuken van Costa Rica is redelijk eenvoudig maar wel vol van smaak. Erg populair is 'pinto' (rijst met bonen) dat zowel als ontbijt, lunch en diner kan worden gegeten. Probeer na het eten eens het heerlijke maar wel mierzoete toetje ‘cajeta’, gemaakt van suiker, kokos, melk en vanille.

Rondreizen in Costa Rica

Waterval

Waterval

Als je gaat rondreizen in Costa Rica dan kun je met een gerust hart gebruik maken van het openbaar vervoer, dat is hier namelijk erg goed geregeld. Het is echter ook mogelijk om een auto te huren. Houd er rekening mee dat het wegdek niet overal even goed is en dat de reistijd daardoor vaak langer is dan je vooraf zou denken. In de hoofdstad San José is het altijd lente en er zijn tal van leuke winkeltjes te vinden waar bijzondere spullen worden aangeboden. Kleurrijke hangmatten bijvoorbeeld, maar ook mooi houtsnijwerk, keramiek en andere souvenirs.
Echt een bezoek waard is het Museo del Oro, het Goudmuseum, waar een goudcollectie uit de pre-Columbiaanse periode te bewonderen is. Een inwoner van Costa Rica wordt overigens 'Tico' genoemd. Tico’s zijn leuke mensen, trots op hun land en vol Latin spirit.

Natuurpark

Natuurpark

Voor een tocht naar de nationale parken is San José het centrale uitgangspunt. Een tocht naar een nationaal park mag tijdens het reizen door Costa Rica niet ontbreken. Een nationaal park is een beschermd gebied waar men zich in eerste instantie richt op bescherming van het ecosysteem, en pas in tweede instantie op entertainment. In deze nationale parken leven zeer bijzondere dier- en plantensoorten.
Nog een leuk stadje om te bezoeken is Cartago, waar de meest bekende kerk van Costa Rica, de Basilica de Nuestra Señora de los Angeles, staat. In de omgeving van Cartago vind je de botanische Lankaster tuinen en de Irazu vulkaan is hier vandaan ook goed te bereiken.

Voor de avonturiers: raften

Voor de avonturiers: raften

Zelf een rondreis in Costa Rica maken? Ga dan voor een prive-rondreis of een groepsrondreis door Costa Rica. Er zijn voor beide vele reisorganisaties die een mooie vakanties aanbieden.
Voor meer Costa Rica informatie, tips, ervaringen en reisverhalen, neem eens een kijkje op de reisgids Costa Rica van ReisMee.nl.