Vakantie   

Wil je persoonlijke reistips ontvangen? Klik hier.
Basisgegevens
   Officiële landstaalFrans
   HoofdstadBrazzaville
   Oppervlakte342.000 kmĀ²
   Inwoners5.522.847 (mei 2019)
   MunteenheidCFA-frank (XAF)
   Tijdsverschil+0
   Web | Code | Tel..cg | COG | +242

Vakantie en bezienswaardigheden

Raadpleeg voor je vertrek het reisadvies op de website van het ministerie van buitenlandse zaken vanwege de oplaaiende onrust in Congo Brazzaville.

Brazzaville is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Congo Brazzaville. De stad ligt aan de beroemde rivier de Congo. Het meest opmerkelijke gebouw is de St. Anne's Basiliek. Deze basiliek werd gebouwd door Roger Erell in 1949 en is bekend om zijn groene pannendak. Erell ontwierp ook een huis voor Charles de Gaulle, de Franse generaal die de Vrije Franse Strijdkrachten tijdens de Tweede Wereldoorlog leidde. Andere toeristische attracties in Brazzaville zijn het Congres Paleis en de Nabemba Toren. Kunstliefhebbers zullen zeker graag de Poto-Poto school voor de schilderkunst en het Marien Ngouabi Masouleum bezoeken. er is ook een mooie dierentuin in Brazzaville.

Een opkomende Congolese reisbestemming is Odzala National Park. Hier maak je kennis met de ongerepte Afrikaanse wildernis met gorilla's, leeuwen, olifanten, buffels, luipaarden en nog veel meer. Het park ligt in het hart van het Congobekken regenwoud. Het is een ecotoeristische bestemming en misschien niet een van de meest efficiënte toeristische magneten van Afrika, maar aan de andere kant voelt een bezoek aan dit park nog meer als een echte ontmoeting met wilde, tropische natuur.

Congo Brazzaville heeft ook een aantal interessante badplaatsen zoals Pointe Noire, de belangrijkste stad aan de kust. Hier zijn met palmbomen omzoomde zandstranden en goede faciliteiten voor de watersport.

CONGO BRAZZAVILLE LINKS

Advertenties
• Congo-Brazzaville Vliegtickets.nl
• Hotels Congo Brazaville
• Vakantieveilingen bied mee op de beste deals
• Tradetracker plaats advertenties en verdien geld
• Brazzaville Vliegtickets Tix.nl

Nuttige links

Congo Brazzaville Startnederland (N+E)
Dieren in Congo (N)
Reisinformatie Congo Brazzaville (N)
Reizendoejezo - Congo Brazzaville (N)
Telefoonboek Congo Brazzaville
Schrijf uw artikel over CONGO BRAZZAVILLE

Bronnen

Elmar Landeninformatie

Wikipedia

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt maart 2021
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems