Landenweb.nl

CANADA
Het zuidwesten

Tekst en Foto's:
Heleen Hoek

De reis begint zoals gewoonlijk met inpakken. Altijd weer een uitdaging om in gedachten te houden dat ze in Canada ook winkels hebben, dus dat niet alles mee hoeft… Sterker nog, shoppen in Canada is altijd weer feest.
Mooie winkels, met superaardig personeel en genoeg keuze, ook als je een maat groter nodig hebt dan het jaar ervoor….!

Hoe dan ook, alles in 1 koffer en door zus naar Schiphol gebracht. Daar aangekomen moet ik alleen mijn koffer afgeven, want check-in had ik thuis al gedaan. Helaas maakt dat niks uit.
Het duurt nog even lang als altijd. Mag de pret niet drukken: ik ga op vakantie!

In het vliegtuig beland blijk ik een slapstick te zijn voor mijn buurman. Hij ligt continu in een deuk. Ik denk dat ik alles gepakt heb en dus in principe niet meer op hoef te staan tijdens de vlucht.

Dat gaat natuurlijk niet lukken als je 9,5 uur moet vliegen. Het idee was leuk. Dus ik probeer af en toe op te staan, maar vergeet dat ik mijn gordel nog om heb.

Ik heb een oordopje in voor de iPod, maar die past niet lekker, dus valt steeds uit mijn oor. Ik kijk de film ‘New In Town’ en moet er erg om lachen, wat de buurman weer zeer vermakelijk vind… Blij dat iemand de vlucht een pretje vind!

Aangekomen in Vancouver staat Jason te wachten. We rijden naar huis en ik probeer zo lang mogelijk wakker te blijven. Dat lukt aardig, maar om 9 uur gaat het licht echt uit.

De volgende dag doen we wat inkopen voor de camper die we de volgende dag op kunnen halen.
We hebben de route al bedacht. Eerst vanaf Vancouver naar het noorden, naar de Sunshine Coast. Daar kunnen we een paar dagen over doen.

Vandaaruit steken we over naar Vancouver Island en bezoeken we een paar plaatsjes waar we negen jaar geleden ook geweest zijn.
Vanaf VancIsland gaan we nog een paar dagen naar Saturna Island, waar Nanet en Scott een stukje land hebben. Dan weer naar huis.

Het is maar een klein stukje van het prachtige British Columbia, Canada. Maar weer een hoop moois.
Even ter vergelijk. Nederland past zeker 2x in Vancouver Island. Het is een mega groot land.
Britsch Columbia is denk ik even groot als West-Europa.

En dat is maar 1 provincie van Canada. Je kunt 10 uur rijden naar het noorden vanuit Vancouver, dan zit je midden in de provincie (in de sneeuw, dat wel). Daarna gaat het zeker nog 10 uur door voordat je van de landmassa afvalt.
Ook kun je 10 uur rijden naar het oosten voordat je door de Rockies rijdt en in Alberta terecht komt. Tja, behoorlijk immens dus!

Verder heeft BC een grote hoeveelheid natuur. Het is een overrompelend mooie provincie. Van oceaan, bergen, watervallen, beekjes, meren, bossen tot wilde dieren in alle soorten en maten. Geweldig en superindrukwekkend.

De mensen in Canada zijn heel netjes en zuinig op hun land. Het zal niet snel gebeuren dat iemand iets uit het raam van de auto gooit en als je het toch ziet, dan kun je er bijna zeker van zijn dat het iets eetbaars is voor dieren, dus geen kwaad kan voor het milieu.
Goed, genoeg cultuur en natuur…nu de vakantie.

We halen de camper op en rijden terug naar Abbotsford. Inpakken en wegwezen willen we. De rit naar huis is wel even spannend. Ik heb nog nooit in zoiets groots gereden.
Gelukkig zijn de wegen in Canada hierop berekent en geeft het geen centje pijn.

Verder lezen >>
www.reisimpressies.eu - Zuid West Canada

Vancouver
Onze Camper
Uitzicht vanaf ons terrasje voor de camper
Little Qualicum falls
Moose. Schijnt erg lekker te zijn.....